Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Aralık 2015 Salı

1300 lira net asgari ücret, emekliye yıllık 1200 TL seyyanen zam ve kıdem tazminatı hakkında - ÇALIŞMA BAKANINDAN AÇIKLAMALAR!


Bakan'dan asgari ücret açıklaması

Bakan Süleyman Soylu, 1 Ocak 2016'da asgari ücretin 1300 TL olması konusunda mutabakat sağlayacaklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve beraberindeki heyeti kabul etti.


Bakanlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı da konuşan Bakan Soylu, 1 Kasım seçimleri öncesi asgari ücretin bin 300 liraya çıkartacaklarını vaat ettiklerini belirterek, “Hem işveren temsilcilerimiz, hem işçi temsilcilerimiz de, diyalog mekanizmalarımız da bunun bin 300 lira olacağı konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını ortaya koyuyoruz. İnşallah önümüzdeki 2-3 gün içerisinde tekrar bir araya geleceğiz. Asgari ücretin 1 Ocak 2016 tarihi ile net bin 300 lira olacağı konusunda mutabakatı sağlayacağız. Milletimize vermiş olduğumuz sözü tutacağız” diye konuştu.

Emeklilerin de rahat yaşamalarını temin etmek için de çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Bakan Soylu, “8 milyon 930 bin civarında emekli dosyamız var. 8 milyon 930 bin civarında emekli dosyamıza Ocak ve Temmuz ayında gelecek zamların haricinde 100 lira aylık seyyanen, yıllık bin 200 liralık bir gelir koyma kararımızı TBMM’den geçirmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

Kıdem tazminatı konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, “Ocak’ın ilk haftasında üçlü diyalog mekanizmasını toplayacağız. Bunları başlık altında hep birlikte değerlendireceğiz” dedi.

Bakan Soylu ayrıca, işsizlik sigortasından işverene bir payının aktarılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Kaynak: MİLLİYET

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com