Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Kasım 2014 Pazar

Son 7 yıl kuralının Torba Yasayla ilgisinin olmadığı hk.

Son yedi yıl kuralının Torba Yasayla ilgisi yok
Soru: SGK girişim 10 Mart 1980’dir. Toplam SGK günüm 3433 artı Bağ-Kur' 3 yıl 6 ay 11 gün borcum var. Ve hiç ödeme yapmadım. Emeklilik için müracaat ettiğimde bana 11 gün Bağ-Kur'dan fazlalık günüm olduğu için Bağ-Kur günlerimi SSK'ya aktaramayacaklarını söylediler. Bunun torba yasayla bir ilgisi var mıdır? Daha önceden müracaat ettiğimde, böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.
    Metin ÖZDEMİR
Cevap: Primi ödenen son yedi yılda fazla prim ödenen kurum şartlarıyla emekli olunuyor. Son yedi yılda Bağ-Kura SSK’dan fazla prim ödediğinizden Bağ-Kur şartlarıyla emekli olacaksınız. Bağ-Kur sigortalılık süreniz 12 gün eksik olsaydı, SSK şartlarıyla emekli olabilecektiniz. Bu durumun Torba yasa ile bir ilgisi yok.
Torba yasa, Bağ-Kura 12 veya 24 aydan fazla prim borcu olanlardan isteyenlerin prim borcunun silineceğine dair beklentileri karşılamadı. Çünkü, Torba yasadan Bağ-Kur prim borcunun silinmesine dair düzenleme çıkmadı. TBMM’de ikinci bir Torba yasa var. Yeterli kamuoyu oluşursa prim silme düzenlemesi belki bu yasaya konur. Şayet Bağ-Kur prim borcu silinmesine ilişkin bir düzenleme yapılırsa prim borcunuzu sildirip SSK’dan emekli olma imkânına kavuşursunuz.
Ekrem SARISU -POSTA


SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com