Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Kasım 2014 Pazar

Malulen emekli olmak için aranan hizmet süresi hk.

Malulen emekli olmak için aranan hizmet süresi 10 yıldır

Soru: 3 yıla yakın zamandır kanser tedavisi görüyorum, hastalığım hala devam ediyor. sürekli rapor alıyorum. 4 C li olarak 2005 Eylül ayında öğretmenliğe başladım daha sonra kadroya geçtiğim için emekli sandığına bağlıyım. Malulen emeklilik başvurusunda bulunabilir miyim? 10 yıl çalışmış olmak mı gerekiyor? 10 yıl tamamlanmadı ise borçlanarak emekli olunabilir mi? önce SSK’lı olarak işe girmek buna mani midir? Ya da başka bir yolu var mıdır bunun?
M.SAKARYA
Cevap: Emekli Sandığından malulen emekli olmak için; 10 tam yıl fiili hizmet süresi ve alınan sağlık kurulu raporu ve eki tıbbi belgeleri incelecek olan Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Sağlık Kurulunun, memurun malul olduğuna karar vermiş olması gerekiyor. Fiili hizmet sürenizi 10 tam yıla tamamlayıp, belirttiğimiz şekilde SGK sağlık kurulu maluliyetinize karar verirse malulen emekli olabilirsiniz.
Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 105 nci maddesi hükmünce, 36 ay rapor aldıktan sonra rahatsızlığınız düzelmezse, çalıştığınız kurum zorunlu olarak emeklilik işlemlerinizi başlatır. Bu durumda en az 10 tam yıl fiili hizmet süreniz olması ve SGK sağlık kurulunun 36 ay raporun geçerli olduğuna karar vermesi halinde, malulen emekli olabilirsiniz.
Şayet sürekli başkasının bakıma muhtaç derecede malul raporu alabilirseniz ve SGK sağlık kurulu bu raporu onaylarsa, 5 tam yıl fiili hizmet süresi ile emekli olmanızda mümkün.
Ekrem SARISU -POSTA


SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com