Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Kasım 2014 Pazar

15 yıl 3600 günden kıdem tazminatımı aldıktan sonra başka bir işe ne zaman başlayabilirim?

Başka bir işe ne zaman başlayabilirim?
3 Mart 1999’da işe başladım, şu an 5557 prim günüm oldu. Tazminatımı alabilir miyim? Başka bir işe ne zaman başlayabilirim? Ramazan Gür
Sigorta başlangıcınız 8 Eylül 1999 tarihinden önce olup, 15 yıllık sigortalılık süresi ile 3600 prim gününü tamamlamış olduğunuzdan, yaştan emeklilik için gereken yaş dışındaki şartları sağlamış durumdasınız. SGK’dan alacağınız “kıdem tazminatı alabilir” yazısını işvereninize ibraz ederek işten ayrılmanız halinde kıdem tazminatına hak kazanırsınız.
15 yıl, 3600 prim günüyle kıdem tazminatı alarak işten ayrılan kişinin, işten ayrıldıktan sonra çalışmasını engelleyen yasal bir düzenleme yok. Emeklilik için yaşının dolmasını beklemek üzere işten ayrılan kişinin, daha sonra yaşam şartlarının değişmesi ya da kendisi için daha uygun bir iş bulması nedeniyle, yeniden çalışmaya başlaması söz konusu olabilir.
Daha önceleri, bu gerekçe ile işten ayrılanların, kısa süre içinde yeniden çalışmaya başlamaları halinde yargı, işten ayrılma tarihindeki iradeye bakıyor ve kanunen verilen hakkın kötüye kullanımı söz konusu ise kıdem tazminatına hak kazanılamayacağına, kıdem tazminatı ödenmiş ise iadesine karar veriyordu.
Ancak Yargıtay’ın son kararı, kişinin kanunun verdiği hakkı kullanarak işten ayrıldıktan sonra başka bir işte çalışmaya başlamasının, hakkın kötü niyetli kullanılması olarak değerlendirilemeyeceği şeklinde. Yine de makul bir süre geçtikte sonra çalışmaya başlamanızda yarar var. 
Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com