Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Ekim 2014 Çarşamba

Torba yasa fırsatını kaçırmayın!

Torba yasa fırsatını kaçırmayın

Soru: 1976 yılından 2008 yılına kadar aralıklarla 29 yıl 3 ay 10 gün (10540 gün) prim
ödedim. 66 yaşındayım. Ve Prim borcum dolayısı ile müracaatım geçen yıl geri döndü. Bende 1 yıldır torba yasanın çıkmasını bekliyorum. Şu anda prim aslını peşin ödeyip emeklilik hakkını alacağım. Yalnız sormak istediğim; yeni yasa ile fazladan ödediğim 4 yıl 3 ay 10 gün primlerimi geri alma imkânım var mı? Bu durumda bağlanacak maaş ne kadar farklı olur? Bilgilendirirseniz memnun olurum.
 M.Haluk ERGÜNT
Cevap: Fazla ödenen primin iadesi söz  konusu olamaz. Torba yasada prim iadesi konusunda düzenleme içermiyor. Prim gün sayınızın tamamı üstünden emekli olacaksınız. 31 Aralık 2014 tarihine kadar başvuru yaparak, prim borcunuzu ilk taksit ödeme süresinin son günü olan 31 Ocak 2015 tarihine kadar ödemeniz halinde, borcunuza vade tarihinden 11 Eylül 2014 e kadar enflasyon oranında gecikme bedeli hesaplanacak ve 11 Eylül 2014’e kadar işletilen gecikme cezası, gecikme zammı silinecek. Borcunuza 11 Eylül 2014 den 31 Ocak 2105 e kadarda gecikme bedeli hesaplanmayacak. Bu  fırsatı kaçırmayın. 
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com