Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Ekim 2014 Çarşamba

Babam hangi şartlarda emekli olabilir?

Babanız için SSK avantajlı
Soru: Babam  13 Nisan 1963  doğumlu. 2 Haziran 1976 tarihinde  SSK'lı  olarak işe  başlamış olup  24  gün  prim  ödemesi var.  12 Mayıs 2005 tarihine  kadar  herhangi  bir  sosyal  güvenlik  kurumuna   bağlı  çalışmamış. Bu tarihte(12.05.2005) tarım  Bağ-Kuruna  girişini yaptırmış, 4 Ağustos 2014 tarihine  kadar  primlerini  ödedi.  4 Ağustos 2014  tarihinde  tarım  Bağ-Kurunu  durdurup  SSK'lı  olarak işe   başladı. Çalışmaya devam etmektedir. Babam  hangi  şartlarda  emekli   olabilir? SSK'lı olarak çalışmaya  devam etsin mi?  Veya 55   yaş 3600 prim günü  şartlarına  göre  emekli  olabilir mi?
H.GÜRDOĞAN
Cevap: Babanız 8 Eylül 1999 tarihi itibariyle 23 yıldan fazla süredir sigortalı olduğundan, eski yasa şartlarıyla emekli olacak.  Babanız sigortalı çalışmasıyla 1260 gün(3.5 yıl) prim ödemesi halinde, SSK şartlarıyla emekli olma hakkı elde eder.  SSK’da eski yasa şartlarına göre emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabi. Ara vermeden 4 Şubat 2018’e kadar prim ödeyerek, Bağ-Kurdan sonra SSK’ya ödediği primi 1260 güne tamamlaması şartıyla, 55 yaşınızı dolduracağı 13 Nisan 2018’de emekli olabilir.  
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com