Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Ekim 2014 Çarşamba

Askerlik borçlanmamın ne kadarını yatırırsam emekli olabilirim?

Askerliğinizin 130 gününü borçlanıp 6 ayda prim ödemeniz gerek
Soru: 30 Haziran 1964 doğumluyum. 1 Ekim 1991’den itibaren 13 sene Bağ-Kura prim yatırdım. Son 3 yıldır bir işyerinde sigortalı olarak çalışmaktayım. Askerliğimi 1986 yılında yaptım. Askerlik borçlanmamın ne kadarını yatırırsam, ne zaman emekli olabilirim?
İbrahim ÖZDEMİR
Cevap: Sigortalı çalışmanızla 6 ay daha prim ödeyerek, Bağ-Kurdan sonra SSK’ya ödediğiniz primi 1260 güne tamamlamanız halinde, SSK şartlarıyla emekli olma hakkı elde edersiniz. Askerlik sürenizinde 130 gününü borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz 130 gün geri gider ve SSK’da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5525 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabi olursunuz. Priminizi 1260 güne tamamladıktan sonra prim ödemeseniz de, 52 yaşınızı dolduracağınız 30 Haziran 2016’da emekli olabilirsiniz. 
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com