Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Nisan 2014 Pazartesi

Doğum borçlanması yaparak emeklilik hk.


Anneniz 1080 gün doğum borçlanması yapabilir

Soru: Annem ev hanımı. 16 Mayıs 1966 doğumlu. İlk sigorta girişi 1 Haziran 1988 girişlidir. 480 gün prim ödemesi gözükmektedir. Fakat daha sonra 1 Aralık 1995-1 Haziran 1966 tarihleri arasında toplam 7 aylık kendisi prim ödemiş. Daha sonra durumu olmadığından ödemeye devam edememiş. Ama dilekçe vererek iptal de etmemiştir. Makbuzları hala elinde bulunmaktadır. Bu 7 aylık ödeme sistemde de görünmemektedir. Bunun için ne yapmamız gerek? 1991 ve 1992 doğumlu 2 çocuğu vardır. Emekli olabilmesi için ne yapmamız gerekir?

Hilmi ERTUĞRUL

Cevap: Anneniz yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi. 2910 gün daha prim ödeyerek toplam primini 3600 güne tamamlaması şartıyla, 58 yaşını dolduracağı 16 Mayıs 2024 de emekli olabilir.  Annenizin doğumlarını tarih(gün, ay, yıl) olarak bildireceğiniz yerde, sadece yıl olarak bildirmişsiniz. Anneniz birinci doğumu ile ikinci doğumu arasındaki süreyi ve ikinci doğumundan sonraki iki yıllık süreyi borçlanabilir. İki doğumu arasında bir yıl süre olduğunu varsayarsak, iki doğumunu borçlanarak 1080 gün kazanıp toplam primini 1770 güne yükseltebilir. Bu durumda 1830 gün daha prim ödeyerek toplam primini 3600 güne tamamlayabilir.

Ekrem SARISU - POSTA


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com