Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Nisan 2014 Pazartesi

Bağ-Kur'luların kendi işyerinde sigortalı olarak çalışamayacağı hk.

Bağ-Kurlu kendi işyerinde sigortalı çalışamaz

Soru: 25 Şubat 1964 Doğumluyum. 1 Mart 1995'den beri kendi iş yerimde faaliyette bulunup Bağ-Kur'a kayıtlıyım. Primlerimi düzenli ödemekteyim. Askerlik borçlanmamı (18 ay) olarak ödedim. Torba yasasından faydalanmak için, kendi iş yerimde faaliyette bulunur iken, SSK'ya geçip 1260 gün prim ödeyip emekliliğe hak kazanmak istiyorum. SSK ödemelerini ne şekilde ve nasıl yapmalıyım? (kendi iş yerimde çalışmak durumundayım)

Muhteşem TANTUĞ

Cevap: Bağ-Kurlu olmanızı gerektiren faaliyetinize son vermeden, sigortalı çalışarak  SSK’ya prim ödeyebilirsiniz. Çalışacağınız işyerinde SSK girişiniz yapıldığında, otomatik olarak Bağ-Kur sigortanız sonlanır. Sigortalı çalışarak 1260 gün prim ödemeniz halinde, SSK’da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi,5675 gün prim ödeme ve 54 yaş şartlarına tabi olursunuz. Ve Sigortalı çalışarak 1260 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 54 yaşınızı dolduracağınız 25 Şubat 2018 de emekli olabilirsiniz.

Sigortalı olarak kendi işyerinde çalışamazsınız. Ancak başka bir işyerinde çalışabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com