Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Temmuz 2013 Pazartesi

Şimdi dışarıdan prim ödeyip emeklilik yaşımı beklemek mi daha iyi olur ya da yaşıma 6 yıl kala ödemek mi avantajlı olur?


Dışarıdan prim ödemek için acele etmenize gerek yok

15.04.1975 doğumluyum. 1996 Ağustos’ta SSK’lı olarak çalışmaya başladım. 2009 Mart’a kadar primlerim tavandan ödendi. 2008 Mart’ta doğum yaptım. Kaç yaşında emekli olurum? Şimdi dışarıdan prim ödeyip, yaşımı beklemek mi daha iyi olur ya da yaşıma 6 yıl kala ödemek mi avantajlı olur? Özgür 


Emeklilik için 20 yıl sigortalılık süresi, 53 yaş ve 5900 prim günü şartlarına tabisiniz. Yaklaşık 15 yıl sonra, 53 yaşınızı dolduracağınız 14.04.2028 tarihinde emekliliğe hak kazanıyorsunuz.

Bana göre, dışardan prim ödemek için acele etmenize gerek yok. Eksik prim gününüzü 15 yıl içinde tamamlamanız mümkün olabilir. Hatta gerektiğinde doğum borçlanması da yapabilirsiniz. Primlerinizi şimdi ödeyip yaşınızın dolmasını bekleseniz de yaşınızın dolmasına altı yıl kala ödemeye başlasanız da bir şey  fark etmez.

Ayrıca dışardan (isteğe bağlı olarak) ödeyeceğiniz primler 4/b (Bağ-Kur) kapsamında geçen sigortalılık süresi kabul edileceğinden, 1230 günü geçmemesi, kazanç ortalamanızın düşmemesi için de primlerinizi tavandan ödemeniz gerekiyor.

Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ


Bilgilerinizi girin, size özel kasko sigortası fiyatlarını karşılaştırın... 


Araç kasko değerine en uygun kasko poliçesini hesaplayın...


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com