Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Temmuz 2013 Pazartesi

Kapıcının emekli olduğu durumda ödenecek tazminatta "yıl x son maaş" dışında eklenecek giderlerin ne şekilde olacağı hususunda detaylı bilgi verir misiniz?


Kapıcının kıdem tazminatı nasıl hesaplanır?
Kapıcının emekli olduğu durumda ödenecek tazminatta “yıl x son maaş” dışında eklenecek giderlerin ne şekilde olacağı hususunda detaylı bilgi bulamıyorum. Bu konuda bir form var mıdır, yoksa detaylı bilgi verir misiniz? Aylin Ungan (22.06.2013)


Kapıcının çalışma süresinin her tam yılı için 30 günlük brüt ücreti tutarında, bir yıldan artan süre için de aynı oran üzerinden ödeme yapılır.
Kıdem tazminatına esas alınacak 30 günlük ücrete, kapıcıya konut tahsis edilmiş ise konutun rayiç kira bedeli dahil edilir. Örneğin kapıcı konutunun aylık rayiç bedeli 500 TL ise bu tutar, normal ücretine ilave edilir.

Ayrıca kapıcı konutunun elektrik, su ve ısıtma giderleri apartman yönetimi tarafından karşılanıyorsa bu giderler de dikkate alınır. Bu durumda söz konusu giderlerin yıllık toplamının 30 günlük ortalaması kıdem tazminatına esas ücrete dahil edilir. Başka ayni veya nakdi ödemeler varsa onların da kıdem tazminatına esas ücrete dahil edilmesi gerekir.
 
Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ


Bilgilerinizi girin, size özel kasko sigortası fiyatlarını karşılaştırın... 


Araç kasko değerine en uygun kasko poliçesini hesaplayın...


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com