Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Temmuz 2013 Pazartesi

Bağ-kur'dan SSK'ya geçişimin bir yolu var mıdır?


SSK’ya geçişimin bir yolu var mıdır?
Ben 04.01.1970 doğumlu bayanım. Sigorta başlangıç tarihim 01.09.1987, SSK prim gün toplamım 2447. Uzun yıllar sigortalı çalıştıktan sonra kendi iş yerimi kurarak, 2415 gündür de Bağ-Kur’luyum. Geçen gün bağlı olduğum SGK’ya gittiğimde Bağ-Kur’dan emekli olma yaşımın 50, doldurmam gereken prim günümün de 7200 olduğunu öğrendim, ama oradaki yetkili bana “Keşke SSK emeklisi olabilsen, o zaman 5400 prim günü ve 44 yaş (yani neredeyse 6 ay sonra) emekli olabilirdin” dedi. “Prim günümün yaklaşık 500 gün eksik olduğunu ama kızımı doğurduğum 22.12.1999 yıllında 2 yıl çalışmadığım için borçlanmayla yaşım dolduğunda hemen gelecek yıl emekli olabileceğimi” belirtti. Bu bilgiler doğru mudur? Tabi bu duruma çok üzüldüm, çünkü Bağ-Kur emeklisi olmamla SSK emeklisi olmam arasında çok fazla bekleme ve prim farkım var. Bir kaç kişiye danıştığımda “şirketimin sahibi olmaya devam edip başka bir yerde SSK’lı çalışabileceğim” söylendi. Acaba SSK’ya geçişimin bir yolu var mıdır ve nasıl? 

Nurhan Mutluer (22.06.2013)


SSK’ya geçişinizin yolu var. Size söylendiği gibi, şirket sahipliğiniz (ortaklığınız) devam ederken başka bir işyerinde 4/a (SSK) kapsamında çalışabilirsiniz. Bu durumda, Bağ-Kur sigortalılığınız sona erer.

01.09.1987 sigorta başlangıcıyla, 4/a (SSK) statüsünden emeklilik için 44 yaş şartına tabi olduğunuz da doğru. Hatta 5400 değil, 5225 prim günü şartlarına tabisiniz. Ancak 4/a statüsünden emekli olabilmeniz için bir de son 3,5 yıl (1260 gün) 4/a kapsamında prim ödemiş olmanız gerekiyor.
Başka bir işyerinde 4/a kapsamında çalışmaya başlayıp, 1260 gün prim ödediğinizde (3,5 yıl sonra) 4/a statüsünden emekli olabilirsiniz. Bu durumda doğum borçlanması yapmanıza da gerek kalmaz. 
 
Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ


Bilgilerinizi girin, size özel kasko sigortası fiyatlarını karşılaştırın... 


Araç kasko değerine en uygun kasko poliçesini hesaplayın...


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com