Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Temmuz 2013 Pazartesi

Ne zaman emekli (maaş-ikramiye almadan veya alarak) olabilirim? - Kaybım olmaması için en kazançlı durum tavsiyeniz neler olabilir?


Son 2520 gün, emeklilik statünüz için önemli
5 Ocak 1967 doğumluyum. Memuriyete başlama tarihim 20 Ekim 1990. O günden beri memuriyet hayatımın haricinde sadece 27 ay Bağ-Kur’lu olarak çalıştım. Askerliğimi 1 ay bedelli yaptım. Diğer yıllar hep Emekli Sandığına tabi (memur) olarak çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum. Ne zaman emekli (maaş–ikramiye almadan veya alarak) olabilirim? İstifa edersem ve kendi işyerimi açmam durumunda (yine Bağ-Kur’lu ya da başkasının yanında çalışıyor da olabilir) emeklilik yönünden kaybım ve kazançlarım var mıdır? Kaybım olmaması için en kazançlı durum-tavsiyeniz neler olabilir? Yine istifa edersem hiç çalışmamam durumunda geçmiş 23 yıla yakın bir hizmet süremi yakmamak koşuluyla emeklilik yolu var mıdır? 

Ahmet Güneş (22.06.2013)


4/c (Emekli Sandığı) statüsünden emeklilik için 25 yıl fiili hizmet süresi ve 52 yaş şartlarına tabisiniz. Bağ-Kur dahil 25 yıllık fiili hizmet sürenizi tamamladığınızda, memuriyetten ayrılabilir ve çalışmadan yaşınızın dolmasını bekleyebilirsiniz. 52 yaşınızı doldurduğunuzda da emekli aylığınız bağlanır ve emekli ikramiyeniz ödenir.

Memuriyetten ayrılıp, yaşınız dolana kadar SSK ve/veya Bağ-Kur’lu olarak çalışmayı düşünüyorsanız, emeklilik statünüzün belirlenmesinde son 2520 günlük prim ödemeniz önem arz ediyor. Emekli Sandığından emekli olabilmeniz için hizmet sürenizin en az 25 yıl ve son 2520 gün içinde daha çok Emekli Sandığı kapsamında hizmetinizin (prim gününüzün) olması gerekiyor.

Hizmet süreniz 15 yıldan fazla olduğundan, yaşınızı beklemek üzere memuriyetten ayrılmanız halinde, hangi statüden emekli olursanız olun, memuriyette geçen sürenize ilişkin ikramiyenizi emekli olduğunuzda alırsınız.

Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ


Bilgilerinizi girin, size özel kasko sigortası fiyatlarını karşılaştırın... 


Araç kasko değerine en uygun kasko poliçesini hesaplayın...


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com