Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Mayıs 2013 Cumartesi

Emeklilik için doğum borçlanması yapabilir mi?


Annem doğum borçlanması yapabilir mi?

Annem, 1958 doğumludur. Almanya'da 5 yıl sigortalı olarak çalıştı. Daha sonra Türkiye'ye geldi. 2011 yılından beri de tarım sigortalıdır. Annem, emekli olabilmesi için doğum borçlanması yapabilir mi? Eğer yapabilirse nasıl? 

Ceyhun Erdem Azgi

Doğum borçlanması, kadın sigortalının ilk defa 4/a (SSK) kapsamında sigortalı olduğu tarihten önce gerçekleşen doğumlar için yapılabiliyor. Doğum tarihlerinizi belirtmemişsiniz. Ancak annenizin yaşı ve ilk defa sigortalı olduğu tarihe göre, doğumların, annenizin ilk defa sigortalı olduğu tarihten önce gerçekleştiğini düşünüyorum. Bu durumda da anneniz maalesef doğum borçlanması yapamıyor.

Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com