Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Aralık 2012 Perşembe

Sosyal Güvenlik Destek Prim Borçlarına Yapılandırma Geliyor - SGDP PRİM BORCU OLANLAR OKUSUN!

SGK Prim Borçları İçin Temizlik Harekâtı – 1 

Vatandaşlarımızda sosyal güvenlik bilincinin tam olarak oluşmamış olması, eğitim düzeyi ne olursa olsun yayımlanan tüm vatandaşların yasaları tamamen bilme gibi bir yükümlülüğü varsayılması, sosyal güvenlik sistemimizin bugüne kadar yapılmış müteaddit müdahalelerle ancak uzmanlarınca içinden çıkılabilir hale gelmesi gibi nedenlerle sıkça oluşan SGK-Vatandaş anlaşmazlıklarını kısmen önemli ölçüde giderecek önemli adım TBMM’den geldi.  Biz de bu yasa tasarısı ne getiriyor sizin için inceleyip bu köşeden size duyurmaya çalışacağız.

Sosyal Güvenlik Destek Prim Borçlarına Yapılandırma Geliyor
SSK, Emekli Sandığı ve özel banka emekli sandıkları emeklisi olmasına karşın bağımsız olarak (Bağ-Kur sigortalısı gibi) çalışmaya devam eden vatandaşlarımızdan 2003 Eylül ayından itibaren SGDP primi ödeme mecburiyeti getirilmişti.

Tabii bu çalışmaları tespit olununcaya kadar ödenmeyen prim borçları tespit edildiğinde uygulanan gecikme faizi ve cezalarıyla adeta ödenemez boyutlara ulaşıyordu. 

2006-2008 ve 2011 yılı yapılandırmaları bu borçları önemli ölçüde ödenebilir seviyeye indirerek tasfiye etse de hala sonradan fark edilen ve bu yapılandırmalarda da ödenmeyen önemli bir borç miktarı var. İşte bu borçlara ve fer’ilerine de çıkacak yasanın yayım tarihinden itibaren 3 ay içinde başvuru yapma halinde 6111 sayılı Prim Yapılandırma Kanunu (2011 Yapılandırması) kapsamında ödeme imkânı getiriliyor. 

Kamuda Çalışan Emeklilerin Borçları
Keza 27.04.2005 tarihinden itibaren kamuda emeklilerin çalışmasının yasaklanmasına rağmen görevlerine emekli aylıklarını kestirmeden devam eden emekliler için doğan borçlar da aynı başvuru süresi içinde müracaatla 6111 sayılı Yasa kapsamında avantajlı olarak ödenebilecek. Ayrıca kamuda çalışmaya başladığı için emeklilik veya yaşlılık aylığı kesilenlerin bu kamu kapsamındaki sigortalılıklarının sona erdiği tarih yazılı istek tarihi kabul edilecek ve aylıkları yazılı istek şartı aranmaksızın yeniden bağlanacak.

Şevket  Tezel - Sözcü

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com