Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Aralık 2012 Perşembe

Kız çocuğu Emekli Sandığı yetim maaşından annesi adına feragat ederse yetim maaşının yüzde kaçı annesine devrolur?

Kızınız aylığından feragat ederse aylığının yarısı size geçer

Soru: Vefat eden Emekli Sandığı mensubu eşimden dolayı 26 yıldır kızım ile dul ve yetim maaşı almaktayız. Kızım bugün 28 yaşında bekâr ve çalışıyor. Kendisinin maddi durumu iyi olduğu için yetim maaşından annesi adına feragat etmek istiyor. Yetim maaşının yüzde kaçı annesine devrolur.
Figen BOZKURT
Cevap: Emekli Sandığı emeklisi veya memur değilseniz, eşinizin aylığının yüzde 60’şını dul aylığı olarak alıyorsunuz. Kızınızda yüzde 30 unu alıyor. Kızınız aylık hakkından feragat ettiğinde, aylık bağlama oranınız yüzde 75’e yükseleceğinden eşinizin aylığının yüzde 75’ini almaya başlarsınız. Bir anlamda kızınızın aldığı aylığın yarısı size geçmiş olur. Başka bir ifadeyle, kızınızın aylığının tamamı değil yarısı size geçer.


Şayet memursanız veya memur emeklisiyseniz şuan eşinizin aylığının yüzde 50 sini dul aylığı olarak almaktasınız. Kızında yüzde 30 nu alıyor. Kızınız aylık almaktan feragat ettiğinde, yüzde 50 olan aylık oranınız değişmeyeceğinden, almakta olduğunuz aylık artmaz.


Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com