Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Aralık 2012 Perşembe

Engellilere tanınan haktan yararlanarak nasıl emekli olunur?

Vergi indirim hakkı alırsanız engellilere tanınan haktan yararlanırsınız


Soru: 25 Ocak 1979 doğumluyum. 1 Ekim 1993’de  SSK’lı oldum. Yüzde 55 özürlü raporum var. Bugüne kadar 3270 gün prim ödedim. Ne zaman emekli olabilirim? Arıca ameliyat  rapor günlerimi ve 3 ay askerlik dönemimi borçlanabilir miyim? Prim gün olarak ödeyebilir miyim?

 Muharrem İPEK

Cevap: Vergi indirim hakkı alırsanız özürlülere tanınan erken emeklilik  hakkından yararlanırsanız. Vergi indirim hakkı aldığınızda, emekli olmak için; 6 Ağustos 2003 tarihi itibariyle sizin gibi 9 yıldan fazla 6 yıldan az süredir sigortalı olan vergi indirim hakkı almış 3 ncü derece engellilere tanınan 16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 gün prim ödeme şartlarına tabi olursunuz.  490 gün daha prim ödeyerek 3270 gün olan priminizi 3760 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.  


Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com