Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Aralık 2012 Perşembe

Almanya'daki ikamet süreleri ve çalışma sürelerini 23 yıl borçlanmak istersek eşim kaç yasında emeklilik hakkı kazanır?

EŞİM BAĞ-KUR’DAN MI SSK’DAN MI EMEKLİ OLUR?

Ugur BEKTAS / ALMANYA: Esim 1970 dogumlu. 1988 yılından Eylül 2008 ayına kadar çalısması var. Bu arada 3 çocuk izni var. Ilk yurtdısı borçlanma talebine cevap Bag- Kur’dan geldi. Biz buna iptal dilekçesi yazıp geri gönderdik. Esim 1 ay önce Türkiye’de 15 günlük sigortalı çalıstı. Yeniden talepte bulunacagız. Hem çalısma sürelerini hem Almanya’da ikamet sürelerini toplam 23 yıl borçlanmak istersek kaç yasında emeklilik hakkı kazanır ve SSK’dan mı hesaplama yaparlar? Esim SSK kapsamında 30 Aralık 2011 giris tarihi, 12 Ocak 2012 çıkıs tarihi. 

YANIT: SSK kapsamında emekli olmak için mutlak surette bu kapsamda ülkemizde bir tescil yaptırılmıs ve prim ödenmis olması gerekir. Esiniz adına 23 yıl borçlanıp 78.328 TL öderseniz 45 yasında SSK kapsamında emekli olur. 

Hasan Karahaliloğlu - SABAH AVRUPA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com