Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Aralık 2012 Perşembe

Mavi Kart sahiplerine emeklilik hakkı müjdesi - MAVİ KART NEDİR?

Başbakan’dan süper müjde

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, yurtdışında yaşayan Türklere oy hakkından sonra, şimdi de Mavi Kart sahiplerine emeklilik hakkı tanınmasını istedi. Mavi Kart uygulamasının yılbaşında bakanlar kurulunda ele alınmasından sonra Erdoğan’ın, “Sadece mavi kart yetmez, emeklilik hakkı da tanınsın” uyarısı üzerine, yasaya eklenmek üzere yeni bir düzenleme üzerinde çalışılmaya başlandı.

SGK İLE MÜZAKERE

ÇALIŞMAYI Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yürütüyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildiği, olumlu sonuç alınması halinde yeni bir düzenleme yapılacağı öğrenildi. 90’larda hayata geçen ancak uygulamada sorun yaşanan mavi kart uygulaması yılbaşında bakanlar kurulunda ele alınarak yeniden düzenlenmişti.

MAVİ KART NEDİR?

MAVİ Kart, Türk vatandaşlığından bakanlar kurulunun bilgisi dahilinde çıkan Türklerin, Türkiye’deki haklarını güvence altına alıyor. Yeni düzenlemeye göre Mavi Kart sahiplerine TC kimlik numarasına benzer bir kimlik numarası verilecek. Vatandaşlar bankalarda, tapu işlemlerinde, ya da cep telefonu alırken bu numarayı kullanabilecek. Mavi Kart sahiplerinin Türkiye’de seçme ve seçilme hakkı yok.

Yahya BOSTAN / ANKARA - SABAH AVRUPA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com