Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

11 Ekim 2012 Perşembe

Hangi ülke milyarlarca sterlin değerinde petrol buldu? - KÖŞEYİ DÖNECEKLER!


Petrol zengini olacaklar!

İrlanda Cumhuriyeti, milyarlarca sterlin değerinde petrol geliri elde etmenin eşiğinde.


İrlanda ve İngiliz şirketi Providence Resources Plc, İrlanda adasının güneyindeki Cork kentinin 30 mil açığındaki Barryroe sahasında 280 milyon varil petrol bulunduğunu doğruladı.

Bu petrolden elde edilecek gelir, çıkarılış tarihine ve lisans anlaşmalarına göre değişebilir.

Providence İcra Kurulu Başkanı Tony O'Reilly, bu keşfi "İrlanda petrol sanayisinin başlangıcı" olarak tanımlıyor ve bu başarının, İrlanda kıyılarında on yıllardır yapılan sondaj çalışmalarının ürünü olduğunu söylüyor.

BBC Kuzey İrlanda radyosuna açıklama yapan O'Reilly, vergilendirme, arz güvenliği ve işçi bulma gibi meselelerin kendilerini beklediğini belirterek şu çağrıda bulundu: "Umarız ilgileri canlanan uluslararası şirketler İrlanda'ya gelip doğal kaynaklarımızdan istifade etmemize yardımcı olurlar. Bu işi kendi başımıza yapamayız." O'Reilly, Barryroe'da bulunan petrol miktarının beklentileri aştığını belirterek, bir varil petrolün 100 dolar civarında olduğu göz önüne alındığında, "büyük bir değer"in söz konusu olduğunu söyledi.

İrlanda'nın sanayide payının az olacağı ve petrolün bu ülkeye akmadan başka yerde rafine edileceği eleştirilerini ise reddeden Tony O'Reilly, "İrlanda'nın yapısından faydalanma niyetindeyiz. Bu bakımdan çok açığız. Bizim için iyi bir iş." dedi.

Providence, İrlanda hükümetinden cüzi bir para karşılığında aldığı lisansa ortak edebileceği uluslararası enerji devlerini çekmek istiyor.

Şirket şimdiden, Drumquin sahasındaki keşif çalışması için dünyanın önde gelen çok uluslu şirketi Exxon Mobil'den destek alıyor.

Diğer yandan, İrlanda'nın doğal kaynaklar konusunda gevşek olan yasalarının yenilenmesi gerektiği belirtiliyor.

İrlanda, çıkarılan miktara göre, kârın yüzde 25 ila yüzde 40'ını alıyor.

İrlanda Enerji Bakanı Pat Rabbitte, bu oranın, çok daha fazla petrol ve doğal gaz kaynağı olan İngiltere veya Norveç'e göre düşük olduğunu kabul ediyor.

Bununla birlikte bakan, rezervi değerlendirmek için yeterli uzmanlık ve mali güce sahip olmayan İrlanda'nın yabancı şirketler için çekici olması gerektiğini savunuyor.

ÇEVRECİLER KAYGILI

 İrlanda Yeşiller Partisi lideri Eamon Ryan, Temmuz ayında, "Petrol orada olabilir ama çıkarabileceğiniz miktarın bir sınırı var ve kullanılabilecek olan, çok küçük bir kısım" diye uyarmıştı.

Ryan, deniz dibinde sondajın riskli olduğuna dikkat çekerek, en yüksek standartların uygulanması gerektiğini söylemişti.

Özel Koruma ve Muhafaza Alanı olan kuzeydeki Rathlin Adası'nın, yabani hayatı için çok önemli olduğuna dikkat çeken çevreciler, bölgede petrol ve gaz araması çalışmalarına izin verilmesi konusunda kaygılarını dile getiriyor.

Petrolün nereye taşınacağı, çıkarma işlemine başlanmadan önce yapılacak ticari pazarlıklara bağlı.

Ancak milyarlarca sterlinlik petrol gelirinin yüzde 25'i, geçmişte tek damla bile petrol çıkarmamış olan İrlanda ekonomisini canlandırmak için yeterli.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE

Etiketler: haber, BBC, varil, dolar, sondaj, Norveç, İrlanda, sterlin, olabilir, İngiltere, Kuzey İrlanda, İrlanda Cumhuriyeti,

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com