Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

11 Ekim 2012 Perşembe

1-2 katlı mütevazi yerler IBM'e yakışmaz - IBM İş Sürekliliği ve Esnekliği Hizmetleri Merkezi

Yıldırım: 1-2 katlı mütevazi yerler IBM'e yakışmaz


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Yıldırım, IBM gibi bir asırlık şirketin Türkiye'de 1-2 kat gibi mütevazi yerlerde faaliyet göstermesini yadırgadığını da belirtti.

Yıldırım dün de, iPhone 5 alabilmek için sıraya girenleri marka ismi vermeden eleştirip, "Üretileni kıskandığımız yok ama biz de üretelim" demişti.


Bakan Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve resmi kurum temsilcileriyle beraber, İzmir'de kurulu bulunan IBM İş Sürekliliği ve Esnekliği Hizmetleri Merkezi'ni ziyaret etti.

Merkez hakkında yetkililerden bilgi alan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, IBM'in bir asırlık şirket olduğunu ve Türkiye'de de uzun süreden beri faaliyet gösterdiğini ifade etti.

IBM'in İzmir'deki merkezinin, tecrit odası gibi gayet iyi korunan özel bir merkez olduğunu dile getiren Yıldırım, “Bu da gayet doğal çünkü burada çok önemli bilgiler var. 72 büyük firmanın, 16 bankanın burada korunan bilgileri var. Bilgilerin zarar görmemesi lazım. O yüzden burası bir mükemmeliyet merkezi” dedi.

Yıldırım, Türkiye'de en hızlı gelişen alanın bilişim olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Türkiye'nin, son 10 yılda ortaya koyduğu gelişmeyi söyleyebiliriz, ancak bilişimdeki gelişme diğerlerine fark atıyor. Türkiye'de büyüme bu alanda hiç yüzde 20'lerin altına düşmedi. IBM ve benzeri firmalar, artık Türkiye'yi öncelikli ülkeler arasına aldılar. Neden, altyapı kuvvetli. Gelişmiş birçok ülkeden Türkiye'nin altyapısı daha iyi. Bunu görüyoruz. Türkiye hem kalite hem büyüme hızıyla dikkati çeken bir ülke haline geldi. Şimdi artık geniş bant var, erişim çok hızlandı. Sadece İzmir'de değil, Hakkari'de de Şırnak'ta da Iğdır'da da aynı geniş bant erişimini görebilirsiniz. Köylerinizde, mezralarınızda aynı kalitede gelişim sağlıyorsunuz. Ya telsiz iletişim teknolojisi ile ya da direkt uydudan indiriyoruz. İstiyoruz ki, bölgesel farklılık olmasın. Vatandaşın bilgiye erişiminde herhangi bir mahrumiyet yaşamasını istemiyoruz.”


“Bilişim sektöründe İzmir'in önemi artıyor”

Türkiye'de hızla gelişen bilişim sektöründe, İzmir'in de bu alanda öneminin her geçen gün arttığını ifade ederek, şunları söyledi: “İzmir'in bilişimde artan önemini bir kez daha bugün IBM ziyareti ile gördük. IBM gibi bir asırlık şirketin Türkiye'de 1-2 kat gibi mütevazi yerlerde faaliyet göstermesini yadırgıyorum. Binaların katlarında hizmet olmaz, bu IBM'e yakışmaz. Bir asırlık geçmişiniz olacak, bilgisayarın öncüsü olan bir firmanın burada hizmet vermesi doğrusu, ne IBM'e ne İzmir'in şanına yakışmaz. Ümit ediyorum kısa sürede IBM kendi sitesini kurar ve bayrağını dalgalandırır. Bunu bekliyoruz. Ar-Ge ile ilgili konularını destekliyoruz. Kurumlar vergisinde kolaylık sağlıyoruz. Ayrıca son teşvik kanuna göre kurulacak tesisin ilk yatırım maliyetinin faizini de biz ödüyoruz. Bilişimle ilgili her türlü yatırım stratejik yatırım olarak öngörülüyor.”

Yıldırım, Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda yüksek teknolojiye, stratejik ürünlere, üretime yönelik destekleme kararı aldığını ve bunu hayata geçirdiğini vurgulayarak, “Bakanlık olarak yıllık 300 milyon lira kaynağı genç girişimcilere, kurumsal anlamda araştırma geliştirme yapacak kurumlara tahsis etme kararı verdik. Bazıları Ar-Ge'ye ayrılan para fuzuli diye düşünüyor. Oysa 100 tane fikir projesi olur, hayal projesi olur, bunlardan biri voleyi vurursa, Türkiye'yi ayağa kaldırırız. Bu şirket nasıl IBM oldu?” ifadelerini kullandı.

Etiketler: haber, haberler, iphone 5, IBM, Binali Yıldırım, izmir, IBM, Akay, Parti, Marka, İzmir, Iğdır, Ar-Ge, Şırnak, iPhone, Son 10, sadece, Fuzuli, Olmasın, Türkiye, Hakkari, Ak Parti, Türkiye'yi, Türkiye'de, Türkiye'nin, resmi kurum, Tayfun Acarer, Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu,

MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com