Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

11 Ekim 2012 Perşembe

Çok kritik gelişmeler - ALIMI KESTİLER!

Suriye, Türkiye'den elektrik alımını durdurdu

Enerji Bakanı Yıldız, "Suriye bir hafta önce Türkiye'den elektrik almayı durdurdu. Bu yönde tekrar istekleri olursa elektrik verebiliriz" dedi.


Yıldız, "Bizim açımızdan bir sıkıntı yok. Suriye halkının ihtiyaçlarını her zaman karşılayabilme adına özel sektörde yaptıkları bir anlaşmaydı. Tahsilatla ilgili bir sıkıntı yaşamadıklarını ilettiler bize. Özel sektörle yapılan bir anlaşma. Suriyeli yetkililerle bu konuda biz müzakere etmiyoruz, özel sektördeki bu şirket müzakere ediyor" dedi.

Suriye'nin elektrik ihtiyacının 18-20'lik bölümünü Türkiye'den karşılandığını, elektrik alımının durdurulmasının geçici olup olmadığına Suriye'nin karar vereceğini belirten  Yıldız, şöyle konuştu:

“Şu ana kadar özel sektör marifeti ile son 15 aydan bu tarafa satış oluyordu. Suriye kendi tercihi ile elektrik alımını durdurdu. Suriye halkı için tercih etmeleri halinde bu kapının açık olduğunu söylüyoruz. Kendileri almak isterse tabii ki. Şu ana kadar belli oranda yaptıkları alımı geçen hafta içinde durdurdular. Onlar için yüzde 18’lik bir bölüm. Bizim açımızdan bunun verilmesi açısından herhangi bir sıkıntı yok. Suriye halkının ihtiyaçlarını her zaman karşılamak için Türkiye enerji sektörü hazırdır. Özel sektörle yaptıkları bir anlaşmaydı. Özel sektör herhangi bir tahsilatla alakalı bir sıkıntı yaşamamış. Strateji olarak biz de böyle bakıyoruz. Para ile alakalı olarak özel sektör herhangi bir sıkıntı çekmediğini açıkladı. Geçici olup olmadığına onlar karar verecek. Suriyeli makamlarla biz müzakere sürdürmüyoruz. Onu özel şirket sürdürüyor. Orada ciddi bir sıkıntı var elektrik konusunda. Bizim bütün yaptığımız eleştirdiğimiz rejim ile alakalı yardım değil, Suriye halkının refahı ile alakalıdır. Türk şirketlerinin Suriye’den bir miktar alacakları var ama bize bir sıkıntı iletmediler.”

Etiketler: suriye, türkiye, Suriye, olursa, Türkiye, müzakere, özel sektör,

MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com