Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Cami yapımına katkı sağlayanlara vergi indirimi

Cami yardımına vergi indirimi

Cami yardımına vergi indirimi


AK Parti, cami yapımını teşvik için yasa teklifi hazırladı. Cami yapımına katkı sağlayanların harcamaları, gelir ve kurumlar vergisinden muaf tutulacak

AK Parti, cami yapımını teşvik için yasa önerisi hazırladı. Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl tarafından TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifi ile, cami yapımına ayni ve nakdi yardımda bulunan kişi ve kuruluşların, bu harcamaları, gelir ve kurumlar vergisinden muaf tutulması isteniyor.

Kanun teklifi sahibi Erdöl, okul, sağlık tesisi, öğrenci yurdu ya da huzurevi yaptıranların gelir ve kurumlar vergisinden muaf olduklarını belirterek, ‘’Camiler devamlı ışıldayan ve çevresini aydınlatan birer kandil gibidir. Camilerin inşaası için bağış ve yardımlar da, vergiden indirim olarak kabul edilmelidir. Böylelikle, maddi yetersizlik nedeniyle yarım kalan camiler de tamamlanabilecektir’’ dedi.

YEŞİLAY, İNÖNÜ VE ATATÜRK

Erdöl, bir başka kanun teklifi ile de Yeşilay Cemiyetine yapılacak bağışlarda vergi indirimi istedi. Kanun teklifi ile, Türkiye Yeşilay Cemiyetine makbuz karşılığı yapılan bağış ve yardımların, herhangi bir sınıra tabi olmaksızın gelir vergisi matrahının tespitinde, gelirden indirilmesi önerildi.

Erdöl bu konudaki kanun teklifinin gerekçesinde de, Yeşilay Cemiyetinin 1934 yılında, İsmet İnönü’nün Başbakanlığı döneminde kurulduğunu ve kararın Cumhurbaşkanı Atatürk tarafından bir ay içinde onaylandığını hatırlattı. Gerekçede, ‘’Alkollü içki, sigara, uyuşturucu, kumar ve fuhuş gibi zararlı alışkanlıklarla mücadele eden Yeşilay’ın, daha etkin olması sağlanmalıdır’’ denildi.

GAZETEPORT

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com