Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Mayıs 2012 Çarşamba

15 yıldan fazla memuriyeti olanların emekli ikramiyesi


15 yıldan fazla memuriyeti olan emekli ikramiyesini alabilecek

Soru: 26 Aralık 1966 doğumlu bayanım.30 Kasım 1989 tarihinde Devlet memuru olarak işe başladım.10 Nisan 2009 da memuriyetten istifa ettim. Mayıs 2009 da isteğe bağlı Bağ-Kura geçtim.31 Aralık 2011 tarihine kadar ödeme yaptıktan sonra isteğe bağlı Bağ-Kurdan ayrıldım. 2011 tarihinde çıkan bir yasaya göre emekli ikramiyesi alabileceğimi öğrendim. Bunun için emeklilik zamanımın dolacağı 26 Aralık 2012 tarihinin dolmasını mı beklemeliyim? Ve başvuruyu nereye, bağlı olduğum SGK ' mı? Yoksa Ankara'ya Emekli Sandığına mı yapmalıyım?

Mine YOLSAL

Cevap: 26 Ocak 2012 tarihli Resmi gazete yayımlanan 6270 sayılı yasanın 1 nci maddesiyle, 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunun 89 ncu 2 nci fıkrası:
“Birinci fıkra kapsamına girmemekle birlikte, bu Kanun ve/veya 5510 sayılı Kanunun geçici 4 üncü maddesi kapsamında hizmeti bulunanlardan mülga 2829 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumlarına Tabi Olarak Geçen Hizmetlerin Birleştirilmesi Hakkında Kanunun 8 inci maddesi uyarınca birleştirilen hizmet süreleri üzerinden emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı bağlananlara ise; bu Kanun veya 5510 sayılı Kanunun geçici 4 üncü maddesi hükümlerine tabi olarak bu Kanuna tabi daire, kuruluş ve ortaklıklarda geçen çalışmalarının, 25/8/1971 tarihli ve 1475 sayılı İş Kanununun 14 üncü maddesinde belirtilen kıdem tazminatına hak kazanma şartlarına uygun olarak sona ermiş olması şartıyla emekli ikramiyesi ödenir.”
şeklinde değiştirildi. Yapılan değişiklik sonucu, sizin gibi memurluktan ayrılarak diğer sosyal güvenlik kurumlarından emekli olanlardan 15 yıl ve daha fazla memurluk hizmeti olanlara emekli ikramiyesi ödeme imkânı getirildi.

Bu değişliğe göre, 15 yıldan fazla süre memurluk yaptığınızdan emekli olacağınız tarihte memurluk sürenize ilişkin emekli ikramiyesi alacaksınız. Emekli ikramiyesi için; Sosyal Güvenlik Kurumu, Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına başvuru yapmanızda yarar var.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com