Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Mayıs 2012 Çarşamba

1 Ekim 2008 tarihinden sonra memur olanlar bilsin!



1 Ekim 2008 den sonra memur olanlar Emekli Sandığı Kanununa tabi değil

Soru: 2008 yılında özel bir bankada çalıştım. 2010 yılında kamu kurumuna 5510 sonrası memur olarak artandım. Özel bir de çalıştığım süreyi saydırmak istiyorum. Yalnız kurumum 5510 sayılı yasaya tabi olanlar saydıramaz ifadesinde bulundu. Ne yapmam lazım?

ESRA

Cevap: İlk defa 1 Ekim 2008 den itibaren memur olanlar, eski memurlar gibi 5434 sayılı Devlet Memurlar Kanunu kapsamın da Emekli Sandığı iştirakçisi olamıyor. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 4/1-c maddesi kapsamında sigortalı oluyorlar. 4/1-c statüsünde sigortalı olanların, SSK’lı veya Bağ-Kur sigortalısından bir farkı yok. Dolayısıyla, 5434 sayılı yasa kapsamında memur olanlar gibi, memur olmadan önceki diğer sosyal güvenlik kurumlarına tabi olan hizmet sürelerini, emekliliğe esas derece ve kademelerine intibak ettirmeleri mümkün değil. Bu açıdan memuriyetten önceki SSK prim ödemelerinizi sadece emekli olmadan 4/1-c hizmet süreniz ile birleştirebilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com