Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Mart 2012 Cuma

İşçimizi rapor alması durumunda işten çıkartabilir miyiz?

2 yıldır çalışan bir işçimiz var. Özellikle son 3 aydır sık sık hastaneye gidiyor. Çok sık rapor alıyor. Gerçekten hastaneye gidiyor mu diye de kontrol ediyoruz. Hastaneye de gidiyor. Diğer işçilerimize kötü örnek oluyor. Bu işçiyi işten çıkartacağız. Ancak diğer işçilere örnek olmaması için kıdem tazminatı ödemek istemiyoruz. Sık sık hastaneye gitmesini gerekçe gösterip işten atabilir miyim? 20 günden fazla rapor alması durumunda işten çıkartabilir miyiz?


H. TUNCEL/ İstanbul

İş Kanunu'na göre işçilerin sık rapor almaları nedeniyle, iş sözleşmeleri tazminatsız olarak sona erdirilemez. Ancak 2 yıldır çalışan işçinin rapor süresi 12 haftadan yani 84 günden fazla ise kıdem tazminatını ödeyerek, işten çıkarma hakkınız vardır.

ALİ ŞERBETÇİ - TAKVİM

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com