Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Mart 2012 Cuma

Emekli olunca tekrar çalışırsam maaşım kesilir mi?

Malulen emekli olanlar işe başlarsa maaşları kesilir!
İ. Toraman

29.06.1978 doğumluyum. 10.01.1996 tarihli Sigorta girişim ve 4.300 günüm var. Emes belirtileri var. Tedavi ve tahlillerim devam ediyor. % “46 raporu” alabilirsem malulen veya engelli olarak emekli olabilir miyim? Emekli olunca, tekrar çalışırsam maaşım kesilir mi?


CEVAP: Malulen ve engellilerin emekliliğinde 18 yaş uygulaması vardır. 18 yaşın altında işe girenlerin, 18 yaşlarını doldukları tarih başlangıç sayılıyor. Normal emekli olanlarda ise, 18 yaş uygulaması yoktur. Giriş tarihlerine göre emeklilik şartları tespit ediliyor. Bunun için 18 yaşınızı doldurduğunuz 29.06.1996 tarihi başlangıç sayılıyor. % 46 ile Vergi Dairesi’nden “Vergi indiriminden faydalanabilir yazısı” alabilirseniz; 17 yıl ve 3.920 günle üçüncü dereceden engelli olarak erken emekli olabilirsiniz. Gününüz dolmuş. 17 yılınızın dolduğu 29.06.2013 tarihinde, emeklilik müracaatı yapabilirsiniz. Normal emekli olursunuz. Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primine tabi olarak çalışabilirsiniz. Emekli maaşınızda bir kesinti olmaz. İş yerinizde engelli kadrosunda devam edebilirsiniz. Sigortalı çalışanlar için, çalışma gücünün en az % 60’ını veya vazifelerini yapamayacak şekilde olanlar malûl sayılıyor. Çalışma gücünüzün % 60’ını kaybettiğinize dair rapor alabilirseniz, malulen emekli olabilirsiniz. Fakat malulen emekli olduktan sonra çalışamazsınız. Çalışırsanız emekli maaşınız kesilir.

Lütfi Köksal - Türkiye

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com