Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Mart 2012 Pazartesi

Geriye dönük SGK primi ödeyebilir miyim?

Geriye doğru prim ödemeniz mümkün değil

Soru: 1964 doğumluyum. 1979’dan sigortalıyım. 3500 gün prim ödemem var. 15 seneye yakın zamandır prim ödemedim. Geriye dönük prim ödeyebilir miyim? Ödersem emekli olabilir miyim?


Kadir ŞAHİN

Cevap: Maalesef geriye yönelik prim ödeyemezsiniz. Ancak, askerlik sürenizi borçlanarak askerlik süreniz kadar gün kazanabilirsiniz. Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5000 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. Doğum tarihinizi gün, ay yıl olarak vereceğiniz yerde sadece yıl olarak vermişsiniz. Askerlik sürenizi(muhtemelen 18 aydır) borçlandıktan sonra 960 gün daha prim ödeyerek, toplam priminizi 5000 güne tamamlayacağınız tarihte 50 yaşınızı da dolduruyorsanız emekli olabilirsiniz. Doldurmuyorsanız 50 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com