Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Mart 2012 Pazartesi

Acaba eşim nasıl ve hangi yollarla emekli olabilir?

Eşiniz primini 3600 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir

Soru: Kocam 1955 doğumlu. Sigortası 1976 yılında askerlikten önce başlamış. 1500 gün prim ödemesi var. Şimdi çalışamıyor. Sağ bileğinde sakatlık var? Acaba nasıl hangi yollarla emekli olabilir?


AYSEL

Cevap: Eşinizin 1976 daki başlangıcını tarih(gün, ay, yıl) olarak bildireceğiniz yerde, yıl olarak bildirmişsiniz. Sigorta başlangıcı 1976 olan erkeklerde, bir gün bile emekli olmayı zorlaştırdığından toplumda “mezarda emeklilik” olarak adlandırılan 4447 sayılı yasaya tabi olmaktan kurtarıyor ve eski yasa şartlarıyla emekli olmayı sağlıyor. Şayet eşinizin sigorta başlangıç tarihi 8 Eylül 1976 dan önceki bir tarihse, eski yasa şartlarıyla emekli olacak. Eski yasaya göre eşiniz yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabi. Askerlik süresini(muhtemelen 20 aydır) borçlandıktan sonra 1500 gün daha prim ödeyerek, toplam primini 3600 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir.

Şayet sigorta başlangıç tarihi 8 Eylül 1976 dan sonraki bir tarihse, emekli olacağı yaş 60 dır. Ancak prim ödemesini 3600 güne tamamlayacağı tarihte kadar 60 yaşını da doldurmuş olacağından, primini 3600 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com