Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Ekim 2011 Salı

Nişanlım 10 yıllık kıdeme sahip olarak çalışıyor evlenince çalışmayı bırakacak yeni çıkacak olan kıdem tazminatı kanununda evlenme sonucu işten ayrılma hakkı kaldırılacak mı?

Evlenmek İçin Acele Etmeli misiniz?

Soru: Nişanlım 10 yıllık kıdeme sahip olarak çalışıyor. Seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Evlenince çalışmayı bırakacak. Yeni çıkacak olan kıdem tazminatı kanununda evlenme sonucu işten ayrılma hakkı kaldırılacak mı? yoksa herhangi bir hak kaybımız olmayacak mı ?

Cevap:
Bildiğiniz gibi mevcut yasaya göre kadınlar evlendikleri tarihten itibaren bir yıl içerisinde kendi istekleri ile işten ayrılarak kıdem tazminatı alabiliyorlar. Kıdem tazminatı fonu kanunu henüz çıkmadı. Bu kanun çıktığı takdirde kadınlara tanınan evlenme ile tazminat alarak işten ayrılma uygulamasının kaldırılıp kaldırılmayacağı henüz belli değil. Ancak yetkililerin kamuoyuna yansıyan ifadelerine bakılırsa kıdem tazminatında kazanılmış haklardan geriye gidiş olmayacak.

Arif Temir - Güneş

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com