Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Ekim 2011 Salı

İş kazası ve meslek hastalığına uğrayan sigortalılara SGK tarafından sağlanan yardımlar nelerdir?

İş kazasına uğrayan işçilere SGK yardımları

Şüphesiz hem işçi, hem de işveren için en arzu edilmeyen olaylardan birisi iş kazalarıdır. Maalesef ülkemizde yeterli bilgilendirmenin yapılmaması, eğitim verilmemesi, iş güvenliği ekipmanlarının kullandırılmaması ve dikkatsiz çalışmalardan dolayı sıklıkla iş kazaları yaşanmaktadır.


İş kazası ve meslek hastalığına uğrayan sigortalılara SGK tarafından sağlanan yardımlar, hem parasal yarımları hem de sağlık yardımlarını içermektedir. Parasal yardımlarla sigortalının çalışmadığı sürelerde uğrayacağı gelir kayıpları telafi edilirken, yüzde 10'dan fazla meslekte kazanma gücü kaybı olanlara sürekli geçici iş göremezlik geliri bağlanmakta, ayrıca teşhis, tetkik, tedavi, protez-ortez cihazlar sağlanması gibi tüm sağlık yardımları da hiçbir koşul olmaksızın sağlanmaktadır.

Hastalık halinde sağlık yardımlarından yaralanmak için son bir yılda en az 30 gün prim ödenmiş olma koşulu aranırken, iş kazası ve meslek hastalıklarında herhangi bir gün koşulu olmayıp işe girdiği gün iş kazasına uğrasa dahi gerekli yardımlar sağlanmaktadır.

İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sağlanan yardımlar;

- Sigortalıya, geçici iş göremezlik süresince günlük geçici iş göremezlik ödeneği verilmesi,

- Sigortalıya sürekli iş göremezlik geliri bağlanması,

- İş kazası veya meslek hastalığı sonucu ölen sigortalının hak sahiplerine, gelir bağlanması,

- Gelir bağlanmış olan kız çocuklarına evlenme ödeneği verilmesi,

- İş kazası ve meslek hastalığı sonucu ölen sigortalı için, cenaze ödeneği verilmesidir.

İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sağlanan yardımlar içerisinde tahsis mevzuatını içeren yardımlar, sigortalıya sürekli iş göremezlik geliri, hak sahiplerine ölüm geliri bağlanması, evlenme ve cenaze ödeneği verilmesidir.

Sürekli iş göremezlik geliri, iş kazası veya meslek hastalığı sonucu oluşan hastalık ve özürler nedeniyle kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularının sağlık kurulları tarafından verilen raporlara istinaden Kurum Sağlık Kurulu'nca meslekte kazanma gücü en az % 10 oranında azalmış bulunduğu tespit edilen sigortalıya bağlanacaktır.

Yüzde 10'dan daha az oranda meslekte kazanma gücü kaybı olanlara SGK tarafından sürekli iş göremezlik geliri bağlanmamaktadır. Sürekli iş göremezlik geliri emekli aylığı olmayıp, bu durumdaki kişiler diğer koşulları sağlayıp emekli olabilmektedir. Bu durumda yüksek olan aylığın tümünü ve düşük olan aylığın ise yarısını alabilmektedir.

İş kazası veya meslek hastalığı sonucu bağlanacak gelirlerde alt sınır kontrolü sadece başka birinin sürekli bakımına muhtaç durumdaki sigortalılar için öngörülmüştür. Başka birinin sürekli bakımına muhtaç olan sigortalılara bağlanacak gelirler, prime esas kazanç alt sınırının aylık tutarının % 85'inden az olmayacaktır.

Dr.Resul KURT

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com