Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Şubat 2011 Perşembe

Yurtdışında çalıştırılan işçiler hk.

Yurtdışında çalıştırılan işçiler 4-A’lı sayılacak

1 Ekim 2008’de yürürlüğe konan uygulamaya göre; aramızda sosyal güvenlik sözleşmesi olmayan ülkelerde iş üstlenen firmalarca, yurt dışındaki işlerinde çalıştırılmak üzere götürülen Türk işçilerinin kısa vadeli sigorta kolları ve genel sağlık sigortası primi işverence ödeniyor. İşçi de isteğe bağlı sigortalı olarak, uzun vadeli sigorta kollarına prim ödüyor.

Diğer isteğe bağlı sigortalılar yüzde 32 oranında prim öderken, bunların genel sağlık sigortası primi işverence ödendiğinden, isteğe bağlıya yüzde 20 oranında prim ödüyorlar.Ancak, isteğe bağlı prim ödemeleri 4/b sigortasına (Bağ-Kur’a) sayıldığından, işçi olarak çalışanın, işveren gibi prim ödemesi haklı şikayet ve yakınmalara yol açıyordu.
Bu çarpıklık Torba Yasa ile giderildi. Yasa’nın yürürlüğe girmesinden itibaren isteğe bağlı prim ödemeleri 4-A sigortasına sayılacak.


Hürriyet Yazarı Şükrü KIZILOT'un bu yazısının tamamını okumak için tıklayınız

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com