Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Ekim 2014 Pazar

Kaç yaşında ve kaç yılında emekliliği hak etmiş olurum?

Başlangıcınız 23 Kasımdan önceyse 55, sonraysa 56 yaşa tabisiniz
Soru: 1978 doğumluyum. 1995’te sigorta girişim yapıldı. Şuanda toplam 3711 gün prim ödenmiş durumda. Buna bağlı olarak kaç yaşında ve kaç yılında emekliliği hak etmiş olurum?
İrfan İMER
Cevap: Başlangıcınızı tarih(gün, ay, yıl) olarak bildireceğiniz yerde  sadece yıl olarak bildirmişsiniz.  Oysa başlangıçta bir gün bile emekli olma şartlarını değiştirebiliyor. Sigorta başlangıç tarihiniz 23 Kasım 1995’den önceki bir tarih ise, emekli olmak için, 25 yıl sigortalılık süresi ve 5750 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabisiniz.  2039 gün daha prim ödeyerek toplam prim ödemenizi 5750 güne tamamlamanız şartıyla, 2033’de 55 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.  Başlangıcınız 23 Kasım 1995’ten sonraki bir tarih ise priminizi 5825 güne tamamlamanız şartıyla, 56 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. 
Ekrem SARISU - POSTA
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com