Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Ekim 2014 Pazar

1800 günden malulen emekli olmak istiyoruz

Anneniz belli şartlarla malulen emekli olabilir
Soru: Annem 1961 doğumlu. İşe giriş tarihi 1 Haziran 1982 olup 1321 gün prim ödemesi var. Son yatan prim Bağ-Kur.  Önümüzdeki günlerde SSK’lı olarak tekrardan primi başlatacağız. Aynı zamanda geçen ay Devlet hastanesinden yüzde 63 sağlık raporu aldık. 1800 günden malulen emekli olmak istiyoruz. 2 yılda doğum borçlanması yapabiliriz. Bilgilendirirseniz sevinirim.
İlker GÜRLER
Cevap: Malulen emekli olmak için 10 yıl sigortalılık süresi, 1800 gün prim ödeme ve en az yüzde 60 oranında işgücü kaybı raporu aranıyor. Ancak doğuştan veya sigorta başlangıç tarihi itibariyle rahatsızlığı veya hastalığı olanlar malulen emekli olamıyor. Annenizin 1 Haziran 1982 itibariyle rahatsızlığı yoksa, doğum borçlanmasıyla primini 1800 güne tamamlaması ve annenizin rapor ve tıbbi eklerini inceleyecek olan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulu, annenizin malul olduğuna karar vermesi halinde emekli olabilir. 
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com