Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Eylül 2014 Perşembe

Torba yasa ile fazladan ödediğim Bağ-kur primlerimi geri alma imkanım var mı?

Torba kanunda prim iadesi yok
Soru: 1976 yılından 2008 yılına kadar aralıklarla 29 yıl 3 ay 10 gün (540 gün) prim
ödedim. 66 yaşındayım ve Prim borcum dolayısı ile müracaatım geçen yıl geri döndü. Bende 1 yıldır torba yasanın çıkmasını bekliyorum. Şu anda prim aslını peşin ödeyip emeklilik hakkını alacağım. Yalnız sormak istediğim; yeni yasa ile fazladan ödediğim 4 yıl 3 ay 10 gün primlerimi geri alma imkanım var mı? Bu durumda bağlanacak maaş ne kadar farklı olur? Bilgilendirirseniz memnun olurum.
M. Haluk ERGÜNT
Cevap: Prim borcunuz olduğuna göre Bağ-Kurlusunuz. Maalesef prim ödemenizin 25 yıldan fazla olan kısmını Torba Kanuna göre geri alamazsınız. Çünkü yasa sigortalıya böyle bir hak vermedi.  Emekli aylığınız, ödediğiniz tüm prim gün sayısı dikkate alınarak hesaplanacak. 4 yıl fazla primin emekli aylığına etkisi, 1 Ekim 2008’den önce prim ödediğiniz gelir basamağı ve bu tarihten sonra da üstünden prim ödediğiniz kazanç tutarına göre değişir.
Ekrem SARISU - POSTA
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com