Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Mayıs 2013 Pazar

Vefat eden emekli adına yatan emekli maaşının iadesi hk.

Vefat eden emekli adına yatan aylığın iadesi gerekir

Soru: Babam SSK emeklisiydi. 16 Mart Cumartesi günü saat 6'da vefat etti. 18 Mart'ta maaşı yatıyordu. Masraflarımızdan dolayı bankaya sorarak vasisi olarak parayı çektim. Banka hak ettiğini ve parayı çekebileceğimizi söylemişti. Fakat verasetle hesap kapatmaya gittiğimde parayı geri ödemem gerektiğini 18'inde vefat etseydi maaşı hak edeceği söylendi. Bize ilk söylenen ile son söylenenler arasında çelişki var mı?

A.K

Cevap: Ödeme döneminden sonra vefat eden emekliden, ödenen emekli aylığı geri alınmıyor. Örneğin, ayın 23 ünde emekli aylığı banka hesabına yatırılan emeklinin bir gün sonra yani 24 ünde vefat etmesi halinde, ödenen aylık geri istenmiyor. Ancak, emeklinin aylık ödeme döneminden önce vefat etmesi halinde, SGK vefatı bilmediğinden bankaya yatırdığı emekliği aylığı geri ister. Örneğin, verdiğimiz örnekteki emeklinin ayın 22 sinde vefat ettiğini varsayarsak, SGK ayın 23 ünde bankaya yatırdığı emekli aylığını geri isteyecektir.

Babanız ödeme dönemi olan ayın 18 inden önce(ayın 16 sın da) vefat ettiğinden, banka hesabına yatırılan aylığı almamanız gerekirdi. Maalesef almış olduğunuz aylığı geri ödemeniz gerekiyor.
 
Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com