Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Mayıs 2013 Pazar

SSK girişi 1 Ocak 1989 tarihi olan babam ne zaman emekli olabilir?


Babanız 51 olan emeklilik yaşını 50 ye düşürebilir

Soru: Babam 17 Mayıs 1966 doğumlu. 1 Ocak 1989'da SSK'lı oldu. 6923 gün primi var. Ne zaman emekli olabilir?

Büşra KOCAGÖZ

Cevap: Babanız emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi. Prim ödemesi yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemese de, 51 yaşını dolduracağı 17 Mayıs 2017 de emekli olabilir.
Babanızın askerliği hakkında bilgi vermemişsiniz. Muhtemelen sigorta başlangıç tarihinden önce 18 ay askerlik yaptı. Öngördüğümüz gibi askerliğini sigorta başlangıç tarihinden önce yapmışsa, askerlik süresinin 220 gününü borçlanması halinde, 50 yaşını dolduracağı tarihte emekli olması da mümkün.
 
Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com