Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Mayıs 2013 Pazar

Emekli olduğumda ne kadar maaş alabilirim?


Son 2520 günlük prim ödemenizin 1261 günü 4/a kapsamında olmalı

Doğum tarihim 31.05.1980. İlk işe girişim 01.06.1998, toplam prim gün sayım 1637 gün. 2003 işten çıkış tarihim, 2 çocuk annesi ev hanımıyım. 2003 tarihinden itibaren hiç bir yerde çalışmadım. 4/a statüsünden emekli olmamın avantajlı olduğunu biliyorum. Primlerimin ne kadar kısmını Bağ-Kur statüsünde ve ne zaman ödemeye (en erken-en geç tarih) başlamalıyım? 4/a statüsünden emekli olmam için son kaç günlük primimin en az ne kadarını 4/a kapsamında olması gerekiyor? Emekli olduğumda ne kadar maaş alabilirim? 

Nazan Holacı

4/a (SSK) statüsünden emeklilik için 20 yıl sigortalılık süresi, 55 yaş ve 5975 prim günü şartlarına tabisiniz. 4338 gün prim eksiğiniz var. Bu da yaklaşık 12 yıl daha prim ödemeniz gerektiği anlamına geliyor. Emeklilik yaşınızı doldurmanız için ise 22 yıl var. Bu 22 yıllık süre içinde 12 yıl prim ödediğinizde, yaşınız dolana kadar prim gününü de tamamlamış olursunuz.

4/a statüsünden emekli olabilmeniz için, son 2520 günlük prim ödemenizin en az 1261 günü 4/a kapsamında ödenmiş olmalı. Bunu sağlayacak şekilde sigortalılık statüleri arasında geçişler yapabilirsiniz. 1261 günden eksik kalan prim gününü isteğe bağlı veya zorunlu Bağ-Kur sigortalısı olarak ödeyebilirsiniz. İlk defa sigortalı olduğunuz tarihten sonra gerçekleşen doğumlar için doğum borçlanması yapabilirsiniz.

Emekli aylığınızı, üzerinden prim ödeyeceğiniz kazançların, emeklilik tarihinize kadar geçecek süre için güncellenmiş tutarları belirleyeceğinden, ne kadar maaş alabileceğiniz bugünden belli olmaz.

Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com