Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Aralık 2012 Pazartesi

3600 günden emekli olmak için kalan primlerimi bir iş yerinde çalışıyor gözükerek ödeyebilir miyim? - SAHTE SİGORTALILIK UYARISI!

Çalışma olmadığı tespit edildiğinde sigortalılık iptal edilir 

Soru: 1 Ocak 1961 doğumlu bayanım. Sigorta başlangıç tarihim 15 Nisan 1985 dir. Bugüne kadar 3240 gün prim ödemem var. 3600 günden emekli olmak istiyorum. kalan primlerimi isteğe bağlı ödesem, SSK dan emekli olabilir miyim? Yoksa bir iş yerinde çalışıyor gözükerek mi prim ödemeliyim? NUR 

Cevap: Primi ödenen son yedi yılda fazla prim ödenen kurum şartlarıyla emekli olunuyor. İsteğe bağlı prim ödemeleri Bağ-Kura sayılıyor. Ancak 360 gün prim eksiğinizi isteğe bağlı olarak Bağ-Kura ödemeniz, son yedi yılda SSK ya fazla prim ödeme durumunuzu değiştirmez. Dolayısıyla isteğe bağlı olarak 360 gün prim ödeseniz de SSK dan emekli olabilirsiniz. 

Çalışmadan bir işyerinden çalışıyor gibi prim ödenmesi doğru değil. Çünkü tespit edildiğinde günleriniz iptal edilir. Hatta savcılığa suç dururunda da bulunulabilir. Bu yola başvurmamanızda yarar var. 

Esasen isteğe bağlı prim ödeyerek eksiğinizi tamamlama imkânınız olduğundan, bu tür bir risk üstlenmeye ihtiyacınızda yok. 

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com