Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Aralık 2012 Pazartesi

15 yıl 3600 günü doldurup SSK emekliliği için yaşı beklemek doğru olur mu?

Emekli olana kadar yüksek kazanç tutarı üstünden prim ödemelisiniz 

Soru: 18 Kasım 1978 doğumluyum. SSK başlangıç tarihim Ocak 1998 olup, 3045 gün prim ödemem var. 15 yıl 3600 gün ile emekli olmak istiyorum. 15 yılın dolmasına az süre kala ayrılarak kendi işimi kurdum. 2004 de 6 ay askerlik yaptım. 2 yıl kadar da yurtdışı çalışmışlığım var eğitim için gittiğim Amerika da. Bütün bunları borçlanarak 15 yıl ile emekli olup SSK emekliliğinde yaşı beklemek mi doğru olur? Yoksa Bağ-Kurlu olarak prim ödemeye devam etmek mi doğru olur? Askerlik ve yurtdışını borçlanabilir miyim? Borçlanmalar ne kadar tutar? Yurtdışı borçlanmasında gerekli evraklar, çalışma belgeleri nereye onaylatılır? 

Göksen CESUR 

Cevap: SSK’da yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. 3600 günle emekli olmak için 60 yaşı doldurmanız gerekiyor. 

60 yaşını dolduracağınız 18 Kasım 2038 tarihine kadar oldukça uzun bir süre var. Bu tarihe kadar prim ödememeniz düşünülemez. Zaten, kendi nam ve hesabınıza çalışmanız halinde, Bağ-Kura prim ödemek zorundasınız. 

Doğru olanı emekli olacağınız tarihe kadar prime esas kazancın üst sınırı(bugün için 6.113. 50 TL’dir) veya üst sınıra yakın bir kazanç tutarı(Örneğin, 4 bin, 5 bin TL gibi) üstünden prim ödemenizdir. 

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com