Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Kasım 2012 Pazartesi

Türkiye’nin kredi notunda flaş gelişme - DOLAR BİLE DÜŞTÜ!


Türkiye'nin beklediği not artışı geldi
Türkiye'nin beklediği not artışı geldi
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notunu BB ’dan yatırım yapılabilir seviye olan BBB-’ye yükseltti.



Kasım'da yapılacak olan not görünüm toplantısı öncesiden Uluslararsı Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye'yi yatırım yapılabilir seviyeye çekti.

Ekonominin sürdürülebilir büyümeye dönme yolunda ilerlediğini belirten Fitch şunları kaydetti: "Not artırımı kısa dönemde makrofinansal risklerin gevşemesi ve devletin azalan borç yükünü yansıtıyor. Türkiye ekonomisi diğer yatırım yapılabilir seviyedeki ülkelerden daha volatil kalacak. Türkiye'de kamu maliyesinin durumu kredi notu artışında güçlü ana unsur. Türkiye'nin güçlü bankacılık sistemi kredi notunu destekliyor."


Fitch, Türk ekonomisinin güçlü bir sürdürülebilir büyüme trendinde olduğuna inandığını kaydetti. Kuruluş, Türkiye'nin dış finansallarının kredi notu üzerindeki temel zayıflık unsuru oluşturduğunu ifade etti. Yapılan açıklamada, "*Cari açıkta belirgin ve kalıcı düşüş kredi notunu yukarı yönlü destekler, ancak bunu yakın vadede öngörmüyoruz. Dış şoklar veya içeride politika hatasının tetikleyeceği bir ödemeler dengesi krizi olumsuz kredi hareketine neden olabilir" denildi.


DÖVİZ GERİLEDİ

Fitch'in kararı sonrası döviz piyasasında düşüş görüldü. Dolar 1,78'in altına kadar geriledi. 

Kaynak: MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com