Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Ekim 2012 Perşembe

Tevfik Çavdar 81 yaşında hayatını kaybetti - Tarih ve İktisat alanındaki çalışmalarıyla tanınıyordu!


SOL BİLGESİNİ KAYBETTİ

Tarih ve iktisat alanında önemli çalışmaları bulunan düşünce adamlarından Tevfik Çavdar 81 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Hikmet Çetin, Çavdar için, “Bilge bir kişiydi” dedi


Türk solu; tarih ve iktisat alanında değerli çalışmaları bulunan, “Ali ve Fitnat” serisi ile işçi sınıfına artı değeri ve sömürüyü anlatan önemli düşünce adamlarından Tevfik Çavdar’ı kaybetti.
Sol Haber Portalı’nın düzenli yazarı, Türk solunun önemli isimlerinden Tevfik Çavdar’ın (81) pazartesi günü vefat etmesi, sol kesimde üzüntüye neden oldu. 1931 yılında İzmir’de doğan Çavdar, İstanbul İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Çavdar’ın çalıştığı dönemde çok sayıda önemli ismi yetiştiren Devlet İstatistik Enstitüsü ve Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzun yıllar görev yaptı. ABD ve İngiltere’de mesleki araştırmalarda bulundu.

Çavdar, Ortadoğu Amme İdaresi Sevk ve İdare Yüksek Okulu’nda, aynı kurumun Kamu Yönetimi uzmanlık programında, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümü mastır programında, ODTÜ Şehircilik Bölümü’nde değişik zamanlarda öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Edebiyata ilgiliydi
1970’ten sonra Türkiye’nin yakın dönem siyasi ve iktisadi tarihi üzerine çalışmalar yaptı. Çavdar’ın aralarında “Küresel Kapitalizmin Girdabında Türkiye”, “Kapitalizmin Yaşattığı Cehennem”, “İttihat ve Terakki”, “Bir İnkılabın Günbatımı: 1908 - 2008”, ve “Türkiye’nin Demokrasi Tarihi”nin de bulunduğu 20 kitabı yayınlandı. Renkli kişiliğe sahip olan Çavdar, siyaset ve ekonomideki uzmanlığının yanında edebiyata da düşkündü. Petrol - İş Sendikası’ndan Çavdar’ın ölümüyle ilgili yapılan duyuruda, şu ifadeler dikkati çekti:

“Türkiye sendikal hareketine ve işçi sınıfı mücadelesine, yazdığı kitaplar, yaptığı araştırmalar ve verdiği eğitimlerle büyük katkılar yapan, 1980 öncesi ve sonrası dönemde Petrol-İş yayınlarının, raporlarının ve yıllarca işçilerin ve sendikaların başucu kitabı olan Petrol-İş Yıllıkları’nın yayınlanmasında büyük emeği olan, katıldığı eğitimler ve yazdığı “Ali ve Fitnat” serisi ile işçi sınıfına artı-değeri ve sömürüyü öğreten, iktisatçı, tarihçi, akademisyen Tevfik Çavdar’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.”

Çetin: Bilge bir kişiydi
Eski Meclis Başkanı ve solun önemli siyasetçilerinden Hikmet Çetin, şu değerlendirmede bulundu:
“Allah rahmet eylesin. Tevfik ile DPT’de uzun yıllar birlikte çalıştık. O sadece bir plancı, iktisatçı, araştırmacı değil aynı zamanda bilge bir kişiydi. Bir düşünürdü. Kendisini iyi yetiştirmişti. Bu özelliklerinin yanısıra arkadaşlığı, dostluğu, insanlığı da unutulmazdı. Çok büyük bir üzüntü duydum vefatından... Kendisinden çok faydalandık. Siyasette, devlette görevde olduğumuz dönemlerde, önemli konularda kendisine danışırdık. Ben zaman zaman telefon açardım, görüşürdüm. Düşüncelerini alırdım. O da her türlü katkıyı yapardı. Sola önemli hizmetleri oldu.”


Çavdar’a son görev

Çavdar için Kocatepe Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP milletvekilleri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çavdar’ın eşi Özden Çavdar, kızları Işın ile Ebru Çavdar ve yakınları katıldı. MİLLİYET

Etiketler: haber, haberler, ABD, CHP, DPT, Ten, ODTÜ, İzmir, Ankara, sadece, Türkiye, İstanbul, Ortadoğu, İngiltere, Yenimahalle, akademisyen, Hikmet Çetin, Allah Rahmet, Ertuğrul Günay, Kültür ve Turizm Bakanı,

  1. Emeklilik Şartları ve Emeklilik Hesaplama Hakkında
  2. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hakkında
  3. Kıdem Tazminatı Hakkında
  4. Malulen Emeklilik Hakkında
  5. Yurtdışı Borçlanması Hakkında
  6. İntibak Yasası Hakkında
  7. 3 dakikada Kasko sigortası fiyatları - 2012 ARAÇ KASKO SORGULAMA!
  8. Üye olun ev ve dekorasyon ürünlerindeki indirimlerden haberiniz olsun - ÜCRETSİZ KOLAY ÜYELİK!
  9. Özel Sağlık Sigortası Fiyatları - Sağlık Sigortası Hesaplama Aracı
  10. Emeklilikte kaç yaşa tabiyim?
  11. 3600 günden ne zaman emekli olabilirim?
  12. 1997 yılında emekli oldum yeni fark ( İNTİBAK ) yasasından yararlanabilecek miyim?
  13. Staj sigortam emeklilikte sigorta başlangıcı olarak geçerli midir?
  14. Yaş dışındaki şartları sağlayanlar nasıl kıdem tazminatı alarak işten ayrılabilir?
  15. SSK emekliliğinde 3800 TL brüt maaş alan ile asgari ücretten maaş alanın emekli maaş arasında ne kadar fark olabilir?
  16. Emekli Sandığı güvencesiyle Devlet memuru olarak işe başladım ne zaman emekli olabilirim?
  17. emeklilikhaber.com Blog | Son Eklenen 25 Haber
  18. Genç yaşta emekli olacakların dikkatine - EMEKLİLİK YAŞI YÜKSELECEK Mİ?
  19. Neden VETO etti? - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den flaş açıklama!
  20. Emeklilik için yaşını bekleyenler bu habere dikkat - AMAN ŞOK GEÇİRMEYİN!
  21. İşte dünyanın gelmiş geçmiş en zengin adamı - ADINI İLK DEFA DUYACAKSINIZ!
  22. 79.000 yeni devlet memuru alınacak - MALİYE BAKANI AÇIKLADI!
  23. En çok ilan yayınlanan iş alanları - ELEMAN ARANIYOR!
  24. Emeklilerin gözü intibak listesinde - KESİN LİSTE NE ZAMAN ÇIKIYOR?
  25. Şehit olan 25 asker için şok karar - Görev esnasında doğal afet nedeniyle şehit sayıldılar!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com