Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

17 Ekim 2012 Çarşamba

Yaş dışındaki şartları sağlayanlar nasıl kıdem tazminatı alarak işten ayrılabilir?

Yaş dışındaki şartları sağlayan kıdem tazminatı alarak ayrılabilir

Soru:1 Ocak 1995 tarihinde sigortam başladı. 5956 gün prim ödemem var. Askerlikten  muaf olduğumdan, askerlik borçlanması yapamıyorum. Sadece iş değiştirirken 4 ay  boş kaldığım  için primim ödenmedi. Benim sorum, hangi sene emekli olabilirim? 4 yıldır özel bir sektörde çalışmaktayım. Bir yerden duyduğuma göre, 3950 gün prim ödeyen aynı işte çalışmaya devam etse  bile, iş yerinden tazminat alabiliyormuş. Bu doğru mu?
Levent YURTSAL

Cevap: Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5750 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, bundan sonra prim ödemeseniz de 25 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız 1 Ocak 2020 de, 52 yaşınızı da dolduruyorsanız emekli olabilirsiniz. Doldurmuyorsanız 52 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Emekli olmak için aranan sigortalılık süresi ve prim ödeme şartını sağlayanlar, kıdem tazminatı alarak işinden ayrılabiliyor. Yaş haddin emekli olmak için aranan 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim ödeme şartını sağladığınızdan, kıdem tazminatı alarak işinizden ayrılabilirsiniz.  

Ekrem SARISU - POSTA

Bu Konudaki Diğer Haber ve Soru Cevaplar Aşağıdadır
--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

İş arkadaşlarınızın önemli SGK gelişmelerinden 
haberdar olmaları için web sitemizi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Abone Ol www.feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com