Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Ekim 2012 Cuma

SSK emekliliği için eksik prim günlerini isteğe bağlı Bağ-kur ödeyerek tamamlamak isteyenlerin bilgisine!

41 ayı aşmamak üzere isteğe bağlı prim ödeyebilirsiniz

Soru: Sormak  istediğim bir kaç sorum  var. 1)28 Temmuz 1971 doğumluyum.  Sigortalı olarak işe başlangıç tarihim 15 Ekim 1994 dür. 5522 gün prim ödemem var. Emekli olmak için toplamda 5750 gün  mü primim olması lazım. Ne zaman  olabilirim? Kaç yıl daha  sigortalı olarak çalışmam gerekiyor?
2)Prim günüm dolduktan sonra  yatan primler emekli maaşına etkisi yapacak mı? Veya yaşı beklerken prim yatırılması gerekiyor mu?
3)Benim  bildiğim ve  hesapladığıma göre 800 günden fazla ödenmemiş sigortam var.  Bunu isteğe bağlı olarak SGK’ ya ödeyebilir miyim? Ve bir faydası olur mu?

Taner AVCI

Cevap:1) Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5750 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabisiniz. 228 gün daha prim ödeyerek 5522 gün olan priminizi 5750 güne tamamlamanız şartıyla, 55 yaşınızı dolduracağınız 28 Temmuz 2026 tarihinde emekli olabilirsiniz.

2) Primi tamamladıktan sonra yaş dolana kadar prim ödeme zorunluluğu yok.(tabi sigortalı çalışmamak şartıyla) Emekli aylığının artması için, prime esas kazancın üst sınırı(bugün için 6.113.25 TL’dir) veya üst sınıra yakın bir kazanç tutarı(örneğin 4, 5 bin TL) üstünden prim ödemek gerekiyor. Aksi takdirde, yani asgariden prim ödenmesi halinde, emekli aylığınızda az da olsa bir azalma meydana gelir.

3) 41 ayı aşmamak üzere, eksik priminizi isteğe bağlı ödeyerek tamamlamanızda bir sakınca yok. Ancak, isteğe bağlı prim ödemeleri Bağ-Kura sayıldığından, isteğe bağlı olarak 42 ay veya daha fazla prim ödemeniz halinde, Bağ-Kur şartlarıyla emekli olma durumunda kalacağınızdan belirttiğimiz şartlarda emekli olmazsınız.
 
Ekrem SARISU - POSTA

--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS  http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com