Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Ekim 2012 Cuma

Beklentilerin oldukça altında çıktı - 34 AYIN EN DÜŞÜK AYLIK CARİ AÇIĞI!

34 AYIN EN DÜŞÜK ‘AYLIK’ CARİ AÇIĞI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ağustosta cari açıktaki daralmanın hız kazanarak devam ettiğini ve cari açığın aylık bazda 1.2 milyar dolar ile son 34 aydaki en düşük seviyesinde olduğunu belirterek, ”Yıllık bazda 59 milyar dolara geriledi. Bu başarı iş dünyasının Euro Bölgesi’nde derinleşen krize ve artan küresel belirsizliklere rağmen elde ettiği bir başarıdır” dedi.


Kümülatif yıllıklandırılmış cari açık, ekonomideki yavaşlama ve dış ticaret verilerindeki dengelenme sürecine paralel, ağustosta 2011 yılının mart ayından beri ilk kez 60 milyar doların altına düşerken petrol fiyatlarının yarattığı riske rağmen düşüşün yavaşlayarak devam etmesi bekleniyor.

Beklentilerin oldukça altında çıktı
TCMB verilerine göre, ağustosta 1.18 milyar dolar ile Kasım 2009’dan beri en düşük seviyeye gerileyen cari açık 1.75 milyar dolar olan beklentilerin de altında gerçekleşti. Ocak-Ağustosta ise cari açık geçen yılın aynı dönemine göre, 18.128 milyar dolar azalarak 36.082 milyar dolara geriledi. Merkez Bankası’nın açıklamasında, yılın ilk sekiz ayında kaydedilen cari işlemler açığının 36.082 milyar dolara gerilemesinin nedenlerine yönelik şu ifadeler yer aldı:


“Dış ticaret açığının 16.148 milyar dolar azalarak 45.191 milyar dolara gerilemesi, hizmetler dengesinden kaynaklanan net gelirlerin 1.476 milyar dolar artarak 13.138 milyar dolara ulaşması ve gelir dengesinden kaynaklanan net giderlerin de 718 milyon dolar azalarak 4.853 milyar dolara gerilemesi etkili olmuştur.”

Altın ihracatının önemli etkisi var
Ekonomistler, cari açıktaki düzelmenin ekonomideki yavaş büyüme ve ithalatta meydana gelen azalmadan kaynaklandığını kaydetti.
Bahçeşehir Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin hazırladığı raporda, “Ağustosta cari açıktaki düşüşte net altın ihracatının 1.4 milyar dolara yakın gerçekleşmesi büyük rol oynadı. Önceki aylarda bu miktar sıfıra yakın düzeyde dalgalanma gösteriyordu. Dördüncü çeyrekte baz etkisinin ortadan kalkmasıyla cari açıkta yatay seyir bekliyoruz” denildi.


Etiketler: haber, haberler, 2011, dolar, Bahçeşehir, dış ticaret, Maliye Bakanı, Mehmet Şimşek, Merkez Bankası,

MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com