Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

19 Ekim 2012 Cuma

Depremi 5 gün önce NASIL tahmin ettiler? - Doğa Hareketleri Araştırma Derneği


Depremi 5 gün önce tahmin ettiler!
 
BURSA’nın merkez Nilüfer İlçesi’nde olası depremin hareketlerini izlemek üzere kurulan Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu’nda çalışmalarını yürüten Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday, bugün saat 11.17’de İstanbul Büyükçekmece merkezli Richter ölçeğine göre 3.8 büyüklüğündeki depremi tahmin ettiklerini söyledi. Agalday, "Marmara bölgesinde son bir hafta içersinde deprem bekliyorduk. Bunu arkadaşlarla konuştuk ve yazıştık. Büyükçekmece’deki depremi de tahmin ettik" dedi.

Balıkesir’in Manyas İlçesi’nde geçen temmuz ayında meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremi 10 gün önceden tahmin ettiklerini açıklayan DOHAD Başkanı Fuat Agalday, 9’u Bursa’nın Nilüfer İlçesi’nde olmak üzere Marmara ve Ege bölgesine yerleştirdikleri toplam 18 izleme istasyonu ile yer hareketlerini yakından izlediklerini söyledi.

DOHAD Başkanı Agalday, "Çalışmalarımızda bizlere, İTÜ Jeofizik Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, Prof.Dr. Uğur Kaynak, Doç.Dr. Berk Üstündağ gibi hocalarımız bize destek veriyor. Yeşilköy’de bulunan istasyonumuzda 10 Ekim tarihinde sıra dışı hareketlilik görüldü. Yaklaşık 4 büyüklüğünde deprem bekliyorduk. Bu depremi de Manyas’taki gibi önceden tahmin ettik. Yaptığımız bu çalışma dünyada bir ilk" dedi.

Mevcut istasyonların artırılmasıyla şu anda yüzde 60 olan deprem tahminlerinin yüzde 80’e çıkacağını belirten Fuat Agalday, Marmara bölgesinde beklenen büyük depremin ise böylece en az 10 gün önceden tahmin edilip ilgili birimlere gerekli uyarıların yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

Etiketler: haber   haberler   deprem   tahmin   İstanbul   sallandı   3.8   doğa derneği  Kaynak: Vatan

  1. Araç Kasko Değeri Nasıl Hesaplanır?
  2. Günün SSK Bağ-kur ve Emekli Sandığı Haberleri - GÖZ ATIN!
  3. Yeni TV dizileri neden yayından kaldırılıyor? - DİZİ SEKTÖRÜ ZORDA!
  4. Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde hain pusu - 28 asker yaralı!
  5. Kulisleri hareketlendiren sürpriz görüşme - BAŞKENT'TE BDP TRAFİĞİ!
  6. 2B arazilerinin satışı için verilen süre - Hangi TV dizileri neden yayından kaldırıldı? - Öğretmenlere 550 TL zam müjdesi
  7. 40 günü borçlanarak 1 yıl erken emeklilik - Ne kadar emekli maaşı alırım? - Askerlik borçlanmasının emekli aylığınızı düşürme ihtimali
  8. Dünyanın en pahalı benzini - En çok rastlanan dolandırıcılık tipleri - İşte dünyanın gelmiş geçmiş en zengin adamı
  9. Kademeli emeklilik yaşının 53 veya 60'a çıkarılması ihtimali hk. - SON KARARI KİM VERECEK?
  10. Emekli olmak için aranan şartlardan yaş dışındakileri sağlayan ve aylık bağlanması için aranan yaşın dolmasını bekleyenlerin çalıştıkça emekli maaşlarının düştüğü doğru mu?
  11. Yaşını mahkeme kararıyla büyütenlerin emeklilik durumu nedir?
  12. Öğretmen olarak çalışmaktayım ne zaman emekli olurum?
  13. 3600 günden emekli olduğumda maaşım düşük olur mu? - 5000 günü tamamlarsam ne kadar maaş farkı yapar? - Askerlik borçlanması emeklilik yaşımı geri çeker mi?
  14. 5 Mayıs 1985'de SSK'lı oldum ne zaman emekli olabilirim?
  15. 15 yıl 3600 günden faydalanarak SSK'dan yazı alıp kıdem tazminatımı alabilir miyim?
  16. Kıbrıs'ta sigortalı olarak çalıştım ne zaman emekli olabilirim?
  17. Kimlerin emeklilik yaşı nasıl artacak? - EN SON NE ZAMAN ARTTIRILMIŞTI?
  18. Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir? - Kasko Hasarsızlık İndiriminden Nasıl Yararlanılır?
  19. emeklilikhaber.com Blog - Son Eklenen 25 Haber
  20. Alex’in YENİ TAKIMINDA alacağı para - İYİ PARA!
  21. EMEKLİ AYLIKLARINA 10- 339 LİRA ARASINDA ZAM - KİMLER ALACAK?
  22. 04.10.2000 Öncesindeki Hangi Vergi Kaydı Sürelerinin Bağ-Kur Primi Ödenebilir? - Bu konuda kazanılan emsal davalar var mıdır?
  23. Emekli Sandığı hizmetlerimle 3600 günü doldurup SSK'lı çalıştığım işyerinden kıdem tazminatımı alabilir miyim?
  24. Bekar Sigortalının Vefatından Dolayı Anne-Babaya Ölüm Aylığı Bağlanma Şartları
  25. Yurtdışı borçlanması ve askerlik borçlanmasını tavandan yaparsam normal emekli maaşım diğerlerinden yüksek olur mu?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com