Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

19 Ekim 2012 Cuma

Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan rahatlatan açıklama - Büyük deprem 2029'dan önce olamaz!


Deprem profesöründen ilk açıklama
Büyük deprem için iyi mesaj

İstanbul'da merkez üssü Büyükçekmece ve derinliği 13 km olan 3.8 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem profesörü Ahmet Ercan, İstanbul sallandıktan bir kaç dakika sonra hurriyet.com.tr'ye açıklama yaptı. Ercan, depremlerin genelde 5-10 km derinlikte olduğunu belirterek, 'O bölgede 13 km derinlikte depremin olması beklenen olası büyük depremin de 13 km derinlikte olabileceğinin işareti olarak algılanabilir. Daha derinde büyük bir depremin olabileceği düşüncesi de yıkımın daha az olmasına neden olabilir. Bu açıdan ben bu durumu iyi haber olarak değerlendiriyorum' dedi.

Ercan, şunları söyledi:

'İstanbul'da büyük deprem için çok erken daha. Şu anda İstanbul'da büyük deprem olması çok şaşırtıcı olur. Büyük deprem 2029'dan önce olamaz. Ama Marmara'da büyük deprem oluncaya kadar 5,5 ve 5,7'ye kadar depremler olacaktır. Gelecek büyük depremin yeri, odak derinliği, vuruş gücü ve kırılma noktasını belirlemede yararlanıyoruz bunlardan. Halkımız kaygıya kapılmasın. Bir yerde gerginlik yok şu anda.

ORADA EN BÜYÜK DEPREM 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE OLUR

Büyükçekmece-Çatalca kırığımız var. Kuzey Anadolu ile kesim yeri etkindir. Burada olabilecek en büyük deprem 4,5'tür. Bundan sonra daha büyük bir deprem gelmesi beklenmez. 3.8 büyük deprem kategorisine girmez. Halkımız paniğe kapılmasın.

BÜYÜKÇEKMECE 3 KAT DAHA BÜYÜK HİSSEDİYOR

Büyükçekmece'deki yerin deprem davranışı çok kötüdür. Geçmişteki büyük depremde Kumburgaz, Silivri, Beylikdüzü, Gürpınar, Avcılar, Bakırköy, Yeşilköy, Eminönü yarımadası gibi yerler deprem dalgalarını aşağı yukarı 2,5 - 3 kat büyüterek yansıttılar. Bu durum, yer özelliklerinden kaynaklanıyor. O nedenle burada yaşayanlar çok güçlü sallantıyı daha güçlü hissetti. Ümraniye, Maslak, Kadıköy gibi yerlerde ise daha az hissedildi. Bu olağan bir durum.

13 KM DERİNDE OLMASI İYİ HABER

Sallantının 13 km derinlikte olması granit katmanı içinde gerginlik boşalması olduğunu gösterir. Bu durum, yörede gelecek büyük depremin 13-14 km derinde ve aynı granit katman içinde olacağının işaretidir. Depremler genelde 5-10 km derinde olur. Ben bunu biraz iyi bir haber olarak değerlendiriyorum. Bugünkü depremin daha derinde olması gelecek büyük depremin de daha derinde olabileceğinin işaretidir.

Bugünkü sallantı için yeni depremin öncüsü denilemez. Arkasından büyük deprem beklemiyorum. Halk panik yapmasın, İstanbul'dan korkmasın. Kaçacak bir durum yok.'

PROF. DR. ŞENER ÜŞÜMEZSOY: İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLEMEZ

Deprem profesörü Şener Üşümezsoy da Büyükçekmece'de meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki depremin beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgisinin olmadığını söyledi.

Üşümezsoy, hurriyet.com.tr'ye şu açıklamayı yaptı:
'Bu hat aslında Marmara’da kırılan yegane küçük bir fay segmenti. Bu segment Büyükçekmece açıklarından Kumburgaz çukuru boyunca Silivri açıklarına kadar uzanıyor. 25 km’lik bir fay hattı. 

Burada olan depremler en fazla 6- 6.5 büyüklüğünde deprem yapabilir. Büyük İstanbul depremiyle de oranlandığında çok küçük bir büyüklüktür. Büyük İstanbul depremi senaryosunu da dışlayan bir depremdir.

Adalar fayı ve Tekirdağ fayı daha önce kırıldığı için risk yok. Kırılmayan tek fay 35-40 km lik kesim. Bu fayda olacak deprem büyük deprem yaratmaz. İstanbul depremiyle de ilgisi yok, tetiklemez.

YRD. DOÇ. OĞUZ GÜNDOĞDU: PANİK YAPMAYIN

Vatandaşlara sakin olmaları konusunda çağrı yapan Yrd. Doç. Oğuz Gündoğdu ise 'Öncü olduğunu gösteren bir durumla karşı karşıya değiliz, paniğe gerek yok' dedi.  Kaynak: Vatan

  1. Günün SSK Bağ-kur ve Emekli Sandığı Haberleri - GÖZ ATIN!
  2. Araç Kasko Değeri Nasıl Hesaplanır?
  3. 40 günü borçlanarak 1 yıl erken emeklilik - Ne kadar emekli maaşı alırım? - Askerlik borçlanmasının emekli aylığınızı düşürme ihtimali
  4. Kademeli emeklilik yaşının 53 veya 60'a çıkarılması ihtimali hk. - SON KARARI KİM VERECEK?
  5. Emekli olmak için aranan şartlardan yaş dışındakileri sağlayan ve aylık bağlanması için aranan yaşın dolmasını bekleyenlerin çalıştıkça emekli maaşlarının düştüğü doğru mu?
  6. Yaşını mahkeme kararıyla büyütenlerin emeklilik durumu nedir?
  7. Öğretmen olarak çalışmaktayım ne zaman emekli olurum?
  8. 3600 günden emekli olduğumda maaşım düşük olur mu? - 5000 günü tamamlarsam ne kadar maaş farkı yapar? - Askerlik borçlanması emeklilik yaşımı geri çeker mi?
  9. 5 Mayıs 1985'de SSK'lı oldum ne zaman emekli olabilirim?
  10. 15 yıl 3600 günden faydalanarak SSK'dan yazı alıp kıdem tazminatımı alabilir miyim?
  11. Kıbrıs'ta sigortalı olarak çalıştım ne zaman emekli olabilirim?
  12. Kimlerin emeklilik yaşı nasıl artacak? - EN SON NE ZAMAN ARTTIRILMIŞTI?
  13. Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir? - Kasko Hasarsızlık İndiriminden Nasıl Yararlanılır?
  14. emeklilikhaber.com Blog - Son Eklenen 25 Haber
  15. EMEKLİ AYLIKLARINA 10- 339 LİRA ARASINDA ZAM - KİMLER ALACAK?
  16. 04.10.2000 Öncesindeki Hangi Vergi Kaydı Sürelerinin Bağ-Kur Primi Ödenebilir? - Bu konuda kazanılan emsal davalar var mıdır?
  17. Emekli Sandığı hizmetlerimle 3600 günü doldurup SSK'lı çalıştığım işyerinden kıdem tazminatımı alabilir miyim?
  18. Araç Kasko değerine en uygun Kasko poliçesi Nasıl bulunur?
  19. Bekar Sigortalının Vefatından Dolayı Anne-Babaya Ölüm Aylığı Bağlanma Şartları
  20. Yurtdışı borçlanması ve askerlik borçlanmasını tavandan yaparsam normal emekli maaşım diğerlerinden yüksek olur mu?
  21. Oto Kasko Hesaplama Aracı - Bilgilerini gir Arabanın Kasko fiyatını öğren!
  22. İşte devlet memurları için YENİ mesai saatleri - ÖĞLE TATİLİ 30 DAKİKAYA DÜŞTÜ!
  23. emeklilikhaber.com - YORUM GÖNDERİLEN SON 99 HABER - BAŞKA YERDE YOK!
  24. Araç Kasko Hesaplama Nasıl Yapılır?
  25. Emeklilik Şartları ve Emeklilik Hesaplama Hakkında

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com