Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Ekim 2012 Cuma

6111 sayılı yasa kapsamında aftan yararlananlara bu son şans uyarısı!

Bakan Şimşek uyardı: Af için son şans 

Maliye Bakanı Şimşek, "6111 sayılı yasa kapsamında, yani bundan faydalanan mükelleflerimiz bu ay sonu itibariyle mutlaka taksitlerini ödesinler çünkü bu son şans" dedi 

Bakan Şimşek, Kayıtdışı Ekonomi ile Mücadele Eylem Planı’nın 9 aylık gerçekleşme sonuçlarını, ayrıca izleme ve ilerleme raporunu düzenlediği basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı. 

Beyanname bildirim ve formlarını daha anlaşılır açık hale getireceklerini anlatan Bakan Şimşek, kayıtdışılıkla mücadelede farklı bir aşamaya geçerken mükelleflere de bir takım kolaylıklar sağlamaları gerektiğini söyledi. 

Bu kapsamda 2012 yılı içerisinde 15 beyanname, bildirim ve form belirlediklerini anlatan Şimşek, mevzuatta ve uygulamadaki değişiklikler kapsamında bunların 13’ünü basitleştirdiklerini kaydetti. 

SGK ile birlikte denetimlerin daha etkin kılınması için yoklama fişleri ve işyeri durum tespit tutanaklarını birleştireceklerini ifade eden Şimşek, bu çerçevede ortak bir form belirlediklerini, bu formları yıl sonuna kadar uygulamaya koymayı planladıklarını bildirdi. 

Bakan Şimşek, artık Maliye Bakanlığı’nın gidip sadece vergiye, SGK’nın sadece kayıtdışılığa bakmayacağını, bütün bu çalışmaların neredeyse bir anlamda ortak olacağını, en azından yoklama fişleri ve işyeri durum tespiti itibariyle ortak çalışılacağını kaydetti. Tek bir formun kullanılacağını ve bu formun elektronik ortamda kurumlar arasında paylaşılacağını ifade eden Şimşek, bunun bir kurumda yapılan denetimin diğer kuruma da destek vermesini sağlayacağını anlattı. 

-Mükelleflere uyarı- 

Daha önce taksitlerini zamanında ödemeyip de sistem dışında kalan mükellefleri de uyaran Şimşek, şöyle devam etti: 

"6111 sayılı yasa kapsamında, yani bundan faydalanan mükelleflerimiz bu ay sonu itibariyle mutlaka taksitlerini ödesinler çünkü bu son şans. Bundan sonra yeni bir düzenleme gündemde değil

Gelir İdaremiz zaman zaman mükelleflerimize borçlarını hatırlatıcı mektuplar yollamakta. Ben bugün buradan bütün mükelleflerimize sesleniyorum, borçları varsa bir an önce ödemeye çalışsınlar. Vatandaşlara borcu olup olmadığını Gelir İdaresi internet sitesinden öğrenebilme imkanı sağladık. Borç sorgulamak için vergi dairesine gidilmesine gerek yok." 

Bundan 10 yıl önce vergilerin neredeyse yüzde 86’sının faize gittiğini, bugün ise toplanan vergilerin neredeyse yüzde 84’ünün milletin hizmetine gittiğini ifade eden Şimşek, bunun Türkiye için büyük bir kazanım olduğunu ve korunması gerektiğini bildirdi. 

Bakan Şimşek, "Hiç kimse bize bu Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı’nını alıp da (hükümet bu konuda bir şey yapmıyor) diyemez. Ben artık bunu milletimizin takdirine bırakıyorum" diye konuştu. POSTA
--

www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 




DİLEKÇEMATİK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com