Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Mart 2012 Pazar

Yurtdışı işe giriş tarihi hk.

22 Mart 2011 günü bu köşeden, Yurtdışı işe giriş tarihi SGK içinde başlangıç sayılmaya başlandı” başlıklı yazımızı okuyup yola çıkan okurlarımızdan Altan YAĞIZ, sadece yazımız ile kendi başına kayınpederi için açtığı davayla başarıya ulaştı ve kayınpederi hem emekli oldu hem de birikmiş emekli aylıklarına kavuşuyor.


Sayın Ali bey, 22.03.2011 yazınızdan yola çıkarak avukatsız açmış olduğumuz davayı kazandık. Kayınpederim 25 Mart 2012 günü toplu birikmişleri ile birlikte PTT’den aylıklarını alacak. Yazınızdan aldığım ışıktan yola çıkarak 16 yıldan bu tarafa bu sektörün içinde varım ama uzaktan takip ediyordum. Bu benim sizinle yola çıkarak kazandığım üçüncü iş mahkemesi davam oldu ve üçünü de kazandım. Benim için büyük tecrübe oldu size ve ekibinizden Vedat İlki beye de sonsuz teşekkür. Altan Yağız

Konuyu diğer okurlarımız için özetlemekte fayda var. Altan Yağız bey, o yazımıza konu ettiğimiz sorusu şöyleydi;

“Ali bey, 1961 doğumluyum. 1983 yılında Almanya’ya işçi olarak işe başladım. Türkiye’de hiç hizmetim yok. 2006 yılında SSK’ya yurtdışı borçlanma talep dilekçesi verdim ve 3600 günlük borçlanma yaptım. SSK bana gönderdiği yazıda 2006 yılından borçlandığım süre olan 10 yıl (3600 gün) geriye götürüp başlangıcın 1996 dedi. Bu başlangıca göre de 60 yaşında yani 2021 yılında emekli olacağımı söylediler. Bu doğru mu?”

Biz de demiştik ki;

“Türkiye ile sosyal güvenlik sözleşmesi imzalayan ülkelerdeki işe başlama tarihi sözleşmeler gereğince SGK’dan emeklilik için de başlangıç sayılmalı ama SGK bunu kabul etmiyor. Ancak, şimdi Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun aldığı karar ile mahkemelere giderseniz bunu SGK’ya kabul etmek zorunda kalacak ve hemen emekli olabileceksiniz.” demiştik o gün.

***SGK YURTDIŞI EZİYETİ SEVER

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Yurtdışı ile ilgili Dairesi bir dönem hariç eziyetsever kişilerce yönetildi ve yönetiliyor. Zira, özellikle paralı olarak görülen gurbetçilere biraz zorluk çıkarırsanız ilk yapacakları şey iş takipçilerine gitmek olur. İş takipçileri de gurbetçilerin parasını alıp, SGK içinde birlikte çalıştıkları memurlarla paraları paylaşıp işlerini yaparlar. Bu da onlardan birisidir. Zira ortada tüm mahkemelerin tanımak zorunda olduğu bir Yargıtay Hukuk Genel Kurul kararı var ama SGK yurtdışı bu kararı görmezden gelip, gurbetçilerin yurtdışı işe başlama tarihlerini sözleşmeden var olduğu halde kabul etmez.

***ALTAN YAĞIZ bize uydu kazandı

Altan bey, kendisi ile yazdığımız haber ve yorumdan sonra İzmir 4. İş Mahkemesinde açtığı davayı kazandı ve Yargıtay 10. Hukuk Dairesi de kararı onayarak kayınpederinin SGK’nın kabul etmediği emeklilik müracaatının geçerli olduğunu belirtti.

Ali Tezel - Gazete Habertürk

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com