Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Mart 2012 Pazar

Anne adayına devlet sigortası hk.

Anne adayına devlet sigortası

'Analık hali'nde prim ve borçsuz olma şartı kalktı. Hamile ve bebekli kadınlar, hastanede sigortasına bakılmadan hemen tedaviye alınacak.


Genel Sağlık Sigortası Kanunu, hamile ve bebekli kadınlar için önemli değişiklikler içeriyor. Yeni düzenlemede, hastanelerde anne adayları ve bebekli kadınlar için sigorta sorgusu yapılmadan tedavi başlatılacak. 5510 Sayılı Kanun'un 15. Maddesi'nde analık hali, sigortalı kadınlar ile sigortalı erkeğin sigortası olmayan eşlerini kapsıyor. Söz konusu kadınlar hamileliğin başladığı tarihten itibaren doğumdan sonraki 8 haftaya kadar 'analık hali' kapsamında sayılıyor ve sağlanan haklardan yararlanıyor. Bu süre içinde artık kadınların tedavisinde eşinin ya da kendisinin sigorta priminin yatırılıp yatırılmadığına ya da borcuna bakılmayacak. Kadının sigortası devlet olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bu konudaki açıklamasında, sağlık hizmetlerinden yararlanmak için 30 günlük prim şartı arandığı hatırlatılarak, "Genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlüsü kişiye analık hali nedeniyle sağlık hizmeti verildiğinde 30 günlük süre ve borç sorgulaması yapılmamaktadır" denildi. Açıklamada, ilave ücretin sadece özel kuruluşların tercih edilmesi halinde alındığı da belirtildi.

KADINA ÖDEME VAR
Kadının sigortalı olması durumunda da analık halinde bazı haklar tanınıyor. Buna göre; sigortalı kadına analık haline bağlı olarak günlük geçici iş görmezlik ödeneği veriliyor. Bu ödenek doğumdan önceki ve sonraki 8 haftalık sürede çalışılmayan her gün için geçerli. Fakat bunun için bazı şartlar var:
İstirahatın başladığı tarihte sigortalılık niteliğinin sona ermemesi.
Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması.
Bu süre içinde işyerinde çalışmamış olması.
Doğum olayının gerçekleşmiş olması.

EMZİRME PARASI ALIN
5510 Sayılı Kanun'un 16. Maddesi'nde emzirme ödeneği bulunuyor. Sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması nedeniyle sigortalı erkeğe, her çocuk için, yaşaması şartıyla, kurum yönetim kurulunca belirlenen tarife üzerinden emzirme ödeneği veriliyor. Ödeneğin miktarı her yıl değişiyor.

Burçin GÖKTAN - TAKVİM

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com